BAJDEN OSUDIO ANTISEMITIZAM I SVASTIKU NA STEJT DEPARTMENTU: "Na svima nama je da mržnji ne pružimo sigurnu luku"!
Džo Bajden, Foto: Profimedia

NAKON INCIDENTA

BAJDEN OSUDIO ANTISEMITIZAM I SVASTIKU NA STEJT DEPARTMENTU: "Na svima nama je da mržnji ne pružimo sigurnu luku"!

Portparolka Stejt department je rekla da se trenutno radi na imenovanju posebnog izaslanika za borbu protiv antisemitizma

Objavljeno: 14:21h

Američki predsednik Džo Bajden istupio je danas protiv antisemitizma nakon što su zvaničnici preneli da je pronađena svastika (kukasti krst) urezana na zidu jednog lifta u Stejt departmentu.

"Da budem jasan: antisemitizmu nije mesto ni u Stejt departmentu, ni u mojoj administraciji, ni bilo gde u svetu. Na svima nama je da mržnji ne pružimo nikakvu sigurnu luku i suprotstavimo se fanatizmu gde god ga nađemo", napisao je Bajden sinoć na Tviteru.

Ranije tokom dana, portparolka Stejt departmenta je rekla novinarima da je svastika otkrivena u ponedeljak i da se državni sekretar Entoni Blinken pozabavio incidentom zajedno sa osobljem tog odeljenja, prenosi Rojters.

"Svastika, simbol nacističke mržnje, uklonjena je i incident se istražuje", naveo je Blinken u saopštenju objavljenom na Tviteru.

"Kao što nas ovo bolno podseća, antisemitizam nije relikt prošlosti. Moramo biti neumoljivi u ustajanju i odbacivanju antisemitizma", rekao je Blinken, upoređujući antisemitizam sa drugim oblicima mržnje, uključujući rasizam, seksizam, homofobiju i ksenofobiju.

"Nijedna od ovih ideologija ne bi trebalo da ima dom na našem radnom mestu ili u našoj naciji", dodao je on.

Portparolka Stejt department je rekla da se trenutno radi na imenovanju posebnog izaslanika za borbu protiv antisemitizma.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.