TAJLAND NAPUŠTENE ŽELEZNIČKE VAGONE PRETVARA U BOLNICE: Povećan broj slučajeva stvara PRITISAK na medicinski sistem
Vagon, Foto: Profimedia

BANGKOK

TAJLAND NAPUŠTENE ŽELEZNIČKE VAGONE PRETVARA U BOLNICE: Povećan broj slučajeva stvara PRITISAK na medicinski sistem

Tajland se bori sa najvećom epidemijom korona virusa od početka pandemije, a danas je prijavio 14.150 novozaraženih slučajeva i 118 smrtnih slučajeva

Objavljeno:

Vlasti Bangkoka planiraju da pretvore 15 neiskorišćenih železničkih vagona za izolaciono odeljenje Kovid-19, sa 240 kreveta za pacijente sa teškim simpromima, saopštilo je danas gradsko upravno telo.

Tajland se bori sa najvećom epidemijom korona virusa od početka pandemije, a danas je prijavio 14.150 novozaraženih slučajeva i 118 smrtnih slučajeva, oiše Rojters.

Ukupan broj zaraženih do sada je 526.828 a umrlih 4.264.

"Neke modifikacije tek treba da se urade, poput uklanjanja gornjih kreveta na sprat, postavljanja prozorskih mreža, kao i sistema za vodu i električnu energiju", navodi se u saopštenju gradske uprave Bangkoka (BMA).

Povećan broj slučajeva izvršio je pritisak na gradski medicinski sistem, navodi se u saopštenju, u kojem se dodaje da BMA traži povećanje ukupnog broja bolničkih kreveta dostupnih pacijentima sa Kovid-19.

Vozno odeljenje služiće kao izolacioni centar za pacijente na bolničkim listama čekanja i biće spremno za upotrebu do 30. jula, rekao je BMA.

Tajland namerava da vakciniše 50 miliona ljudi do kraja godine, ali do sada je samo 5,6 odsto od preko 66 miliona stanovnika u potpunosti vakcinisano dok je 18,9 odsto primilo najmanje jednu dozu vakcine.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.