AUSTRALIJANAC OSUĐEN NA 3 GODINE I 6 MESECI ZATVORA: Zbog pomaganja u prodaji oružja Severne Koreje
Sudija, Foto: Profimedia

AUSTRALIJA

AUSTRALIJANAC OSUĐEN NA 3 GODINE I 6 MESECI ZATVORA: Zbog pomaganja u prodaji oružja Severne Koreje

Can Han Coi (62) iz Sidneja, optužen je 2017. godine za krivična dela, uključujući posredovanje u poslovanju između Severne Koreje i Indonezije

Objavljeno:

Jedan državljanin Australije je osuđen na tri godine i šest meseci zatvora zbog pokušaja da pomogne u prodaji severnokorejskih raketnih delova i druge robe kršeći sankcije Ujedinjenih nacija, saopštile su danas australijske vlasti.

Can Han Coi (62) iz Sidneja, optužen je 2017. godine za krivična dela, uključujući posredovanje u poslovanju između Severne Koreje i Indonezije, prenosi Rojters.

Optuženi je u početku negirao optužbe, ali se u februaru izjasnio krivim za kršenje sankcija tokom posredovanja u prodaji oružja i srodnog materijala iz Pjongjanga u zamenu za naftne derivate i izvoz uglja iz Severne Koreje u Indoneziju.

Coi je građevinski inženjer rođen u Južnoj Koreji, koji se preselio u Australiju 1980-ih, a prošle nedelje je osuđen na zatvorsku kaznu za dela koje je australijska savezna policija (AFP) opisala kao "složena" sa jedinstvenim međunarodnim rasponom.

"Postupci ovog čoveka bili su u suprotnosti sa sankcijama Ujedinjenih nacija, što znači da je uložio veliki napor i osmislio kompleksnu organizaciju da bi izvršio ta nezakonita dela", rekao je izvršni inspektor AFP Kris Vilson.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.