LONDON SE ČISTI NAKON NEZAPAMĆENOG OLUJNOG TALASA: Očekuje se nastavak oluja
Foto: Profimedia

LETNJE OLUJE

LONDON SE ČISTI NAKON NEZAPAMĆENOG OLUJNOG TALASA: Očekuje se nastavak oluja

Kiši je prethodilo vruće, sunčano vreme, a ranije ovog meseca talas oluja naneo je ogromnu štetu od poplava i u Nemačkoj i Belgiji i usmrtio više od 200 ljudi

Objavljeno:

LONDON, 26. jula 2021. (Beta-AP) - Stanovnici Londona su u ponedeljak posle jake kiše čistili poplavljene kuće, a gradske službe ulice i nekoliko stanica podzemne železnice.

Bila je to već druga letnja poplava za svega dve nedelje.

Meteorološka agencija "Met Office" saopštila je da je u nedelju popodne u centralnom Londonu palo 41,8 milimetara kiše - koliko obično padne za gotovo mesec dana u ovo doba godine.

U ponedeljak je bilo suvlje vreme, ali Agencija za životnu sredinu je saopštila da su na snazi četiri upozorenja na poplave, a "Met Office" najavio još oluja s grmljavinom sledećih nekoliko dana.

Bolnica "Vips kros" na severoistoku grada otkazala je u ponedeljak sve planirane operacije i ambulantne preglede pošto je poplava podruma oštetila električne instalacije, i preusmeravala je vozila hitne pomoći u druge bolnice u blizini.

Osam stanica podzemne železnice i železničkih stanica zatvoreno je u nedelju zbog poplava.

Stanovnici su kofama, metlama i improvizovaanim sredstvima izbacivali voodu iz kuća i stanova jer su kanalizacioni odvodi bili prepuni ta se voda vraćala unutra.

Kiši je prethodilo vruće, sunčano vreme, a ranije ovog meseca talas oluja naneo je ogromnu štetu od poplava i u Nemačkoj i Belgiji i usmrtio više od 200 ljudi.

Gradonačelnik Londona Sadik Kan rekao je da su u gradu sve jače ekstremne vremenske pojave i da je glavni zadataj lokalne vlasti da radi više na sprečavanju i suzbijanju poplava i drugih posledica klimatskih promena.

(Espreso, Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.