ŠMIT POSLAO PORUKU REPUBLICI SRPSKOJ, KOJA GA NE PRIZNAJE: Ja sam ideja Angele Merkel!
Angela Merkel, Foto: EPA-EFE/OMER MESSINGER

rekao je

ŠMIT POSLAO PORUKU REPUBLICI SRPSKOJ, KOJA GA NE PRIZNAJE: Ja sam ideja Angele Merkel!

Šmit je to rekao u razgovoru za Franfurter algemaje cajtun (FAZ) , prenosi sarajevski portal Klix i pojašnjava da to znači da će pristupiti kritičkim pitanjima na posvećen način

Objavljeno:

Kristijan Šmit nemački diplomata koji je izabran za visokg predstavnika međunarodne zajednice u BiH, a kojeg Republika Srpska ne priznaje, izjavio je da na novu dužnost odlazi sa jasnim očekivanjem da će, kako kaže, biti pokrenut razvojni proces koji je zastao.

Šmit je to rekao u razgovoru za Franfurter algemaje cajtun (FAZ) , prenosi sarajevski portal Klix i pojašnjava da to znači da će pristupiti kritičkim pitanjima na posvećen način.

"Podela teritorija to svakako nije", kaže Šmit i najavljuje da će se odlučno suprotstaviti svim istorijskim narativima koji stavljaju vlastitu etničku grupu iznad ostalih građana. Uz to, mladima je potrebna perspektiva u vlastitoj zemlji", rekao je.

Dodao je da trenutno više od 70 posto mladih želi da napusti zemlju.

"Ja sam ideja Angele Merkel", kaže dugogodišnji član Bundestaga iz Srednje Frankonije o tome kako je dobio novu funkciju., prenosi portal.

Rekao je i da mu koristi činjenica da su se Amerikanci vratili na "brod".

Tkom posete FAZ-u, prenosi Klix, Šmit je govorio i o "vrlo opsežnim kompetencijama" svog novog položaja sa sedištem u Sarajevu.

Bonus video:

04:05

POLITIKOLOG JELENA VUKOIČIĆ O MEĐUSTRANAČKOM DIJALOGU: Opozicija se sama ponižava! Žele da dođu na vlast bez izbora!

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.