UŽAS, DEVOJČICA MARIKA (2) UMRLA OD TOPLOTNOG UDARA: 7 sati je bila NA VEOMA VISOKOJ TEMPERATURI
Ilustracija, Foto: Profimedia

tuga

UŽAS, DEVOJČICA MARIKA (2) UMRLA OD TOPLOTNOG UDARA: 7 sati je bila NA VEOMA VISOKOJ TEMPERATURI

Džoselin Marika Mendez (2) doživela je užasnu smrt za koju je optužena je Huana Perez-Domingo (43) koja je bila plaćena 40 dolara nedeljno da je vodi i vraća iz vrtića

Objavljeno: 19:33h

Dvogodišnja devojčica umrla je od posledica toplotnog udara nakon što je više od sedam sati provela u zaključanom autu na veoma visokoj temperaturi.

Džoselin Marika Mendez (2) doživela je užasnu smrt za koju je optužena je Huana Perez-Domingo (43) koja je bila plaćena 40 dolara nedeljno da je vodi i vraća iz vrtića.

Huana je navodno u petak ujutru oko pola sedam došla do devojčicu, ali pošto se vrtić otvara tek od osam, ona je otišla u kuću, a devojčicu ostavila zaključana u automobilu. Kako je navela u policiji, zbog mnogobrojnih problema i obaveza je smetnula dete sa uma i da se tek setila oko 15 sati da ju je ostavila u vozilu, međutim, već je bilo kasno.

Kako prenose tamnošnji mediji, žena je u šoku, kada je videla da devojčica ne diše, umesto da pozove policiju pozvala majku devojčice i saopštila da joj je dete mrtvo. Nakon toga je telo devojčice odvezla do njene majke u Homstedu u američkoj saveznoj državi Florida, navodi se u policijskom izveštaju.

Huanin suprug Pedro, međutim, tvrdi da se ne može govoriti ni o kakvom zločinu već da je u pitanju nesrećan slučaj.

"Zaboravila je, ili... ne znam, samo ona zna šta se dogodilo. To je nesreća, nije namerno. Mi zapravo ne znamo šta se dogodilo. Optužena je za ubistvo, ali nije bilo tako... Jedino što mi je rekla kada su je privodili bilo je: 'Zbogom, ljubavi moja'", kaže Pedro i dodaje da je njegova supruga prethodnih šest meseci razvozila decu u škole i vrtiće.

Naknadnom istragom je ustanovljeno da Huana čak nije imala ni vozačku dozvolu, kao ni sedišze za bebe u autu.

Prema podacima američke Nacionalne uprave za bezbednost saobraćaja, tokom 2019. godine čak 53 dece je umrlo u zaključanim vozilima prošle godine.Skoro polovina, preciznije 46 odsto dece je zaboravljeno u vozilima na putu do škole ili vrtića, navedeno je na sajtu Nacionalne uprave za bezbednost saobraćaja.

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.