SPREČEN POKUŠAJ UBISTVA PREDSEDNIKA MADAGASKARA! Uhapšeno više "stranih i domaćih" osoba
Andri Raodželina, Foto: Profimedia

ISTRAGA U TOKU

SPREČEN POKUŠAJ UBISTVA PREDSEDNIKA MADAGASKARA! Uhapšeno više "stranih i domaćih" osoba

Za vreme praznika nezavisnosti Madagaskara, 26. juna, žandarmerija je već objavila da su sprečili pokušaj ubistva državnog sekretara zaduženog za žandarmeriju, generala Ričarda Ravalomanane, desne ruke predsednika zemlje

Objavljeno:

Tužilaštvo Madagaskara objavilo je da je sprečen pokušaj ubistva predsednika republike Andrija Raodželine, i uhapšeno više "stranih i domaćih" osoba.

Među uhapšenima u toj ostrvskoj državi kod istočne obale Afrike je dvoje francuskih državljana, saznaje agencija Frans pres iz diplomatskih izvora.

"Više stranih državljana i državljana Madagaskara privedeno je u utorak u okviru istrage o narušavanju bezbednosti države", rekla je sinoć novinarima državna tužiteljka Bertin Razafijarivoni.

"Prema materijalnim dokazima kojima raspolažemo ti pojedinci su kovali plan za eliminaciju i neutralisanje raznih ličnosti iz Madagaksara, medju kojima i šefa države", rekla je tužiteljka.

Ona je rekla da se u ovoj fazi istraga nastavlja i dala uveravanja da će afera biti potpuno rasvetljena.

Za vreme praznika nezavisnosti Madagaskara, 26. juna, žandarmerija je već objavila da su sprečili pokušaj ubistva državnog sekretara zaduženog za žandarmeriju, generala Ričarda Ravalomanane, desne ruke predsednika zemlje.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.