SIRIJA OPTUŽILA IZRAEL ZA VAZDUŠNI NAPAD: PVO oborila većinu raketa, pričinjena materijalna šteta!
Sirija, Foto: EPA / Aref Tammawi

haos

SIRIJA OPTUŽILA IZRAEL ZA VAZDUŠNI NAPAD: PVO oborila većinu raketa, pričinjena materijalna šteta!

Izrael je tokom godina izveo stotine napada na vojne ciljeve povezane s Iranom u Siriji, ali retko ih potvrdjuje i komentariše takve operacije

Objavljeno:

Sirija je danas optužila Izrael da je izveo udar iz vazduha u centralnoj sirijskoj provinciji, drugi ove nedelje i da je pričinjena materijalna šteta.

Državna novinska agencija koja se poziva na neimenovanog vojnog zaničnika je objavila da je protivvazdušna odbrana oborila većinu raketa u napadu koji se dogodio rano jutros na ciljeve u regionu Kuseir kod grada Homsa.

Izrael je tokom godina izveo stotine napada na vojne ciljeve povezane s Iranom u Siriji, ali retko ih potvrdjuje i komentariše takve operacije.

Kasno u ponedeljak Sirija je navela da je izraelska vojska napala iz vazduha jugoistok severne provincije Alepo, ali nije pominjala šta je bio cilj niti da li je bilo štete.

Opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji čiji aktivisti nadgledaju rat u Siriji rekla je da su cilj tog udara bila skladišta koja pripadaju proiranskim milicijama u Safira regionu u Alepu.

Opservatorija je takodje potvrdila današnje udare, navodeći da su uništena skladišta municije i oružja koja pripadaju libanskom ekstremsitičkom Hezbolahu, na zapadu od Homsa.

Hezbolah koga podržava Iran godinama se bori na strani snaga predsednika Sirije Bašara Asada pomažući mu da povrati kontrolu nad većim delom zemlje posle razornog gradjanskog rata.

Bonus video:

04:59

kriminolog

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.