NEVEROVATNA KRAĐA DIJAMANATA VREDNIH 4 MILIONA FUNTI: Prevarantkinja ih zamenila bezvrednim kamenčićima!
Policija, Foto: EPA/ERSOU

haotično

NEVEROVATNA KRAĐA DIJAMANATA VREDNIH 4 MILIONA FUNTI: Prevarantkinja ih zamenila bezvrednim kamenčićima!

Lakatos, koja je rođena u Rumuniji ali je živela u Francuskoj, demantovala je optužbe

Objavljeno:

Jedna žena ukrala je dijamante vredne 4,2 miliona funti tako što ih je zamenila za kamenčiće.

Lulu Lakatos (60) predstavila se kao stručnjak za dijamante kada je zatražila da pregleda dragulje u juvelirnici Budles u centralnom Londonu. Lakatos je "pregledala" sedam dijamanata pre nego što ih je stavila u torbicu. Kada su otvorili torbu, unutra su pronašli sedam klikera.

"Optužena je dijamante ukrala koristeći se šibicarskim trikom", rekao je tužilac Filip Stot. "Zavera u kojoj je ona igrala integralnu i centralnu ulogu jedna je od najsofisticiranijih, najbolje isplaniranih operacija".

Lakatos, koja je rođena u Rumuniji ali je živela u Francuskoj, demantovala je optužbe. Na suđenju se saznalo da se predsedavajući Budlesa, Nikolas Vejnrajt upoznao sa muškarcem koji se predstavio kao "Sajmon Glas", zainteresovan za investiranje u vredne dijamante.

Par se sreo u Monaku i Vejnrajt je tada upoznao Glasovog poslovnog partnera, Rusa po imenu "Aleksandar". Tom prilikom je dogovorena prodaja sedam dijamanata vrednih 4,2 miliona funti.

Procenjivač "Ana" je trebalo da ispita dragulje pre nego što ih pohrane u torbu koju je pod ključem Budles čuvati do završetja prodaje.

Lakatos se predstavila kao Ana i u pratnju Vejnrajta i njegove saradnice Eme Barton otišla je u podrum Budlesa, premerila i spakovala svaki dijamant u papir i smestila ih u kutiju. "Kada je ispitivanje bilo završeno, kutije su smeštene u torbu sa rasferšlusom koji je onda zakatančen", rekli su tužioci.

Kada je Vejnrajt krenuo gore, Lakatos je munjevito zamenila torbu sa identičnom torbicom a onu sa dijamantima spakovala u svoju tašnu.

Lakatos se onda presvukla i premaskirala u toaletu paba i otputovala iz Londona koristeći svoj pasoš. Uhapšena je u Francuskoj na osnovu naloga koji je izdat u Britaniji.

Bonus video:

Krađa u bloku 37, lopov baca novčanik bez novca
00:27

Krađa u bloku 37, lopov baca novčanik bez novca

(Espreso / BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media