OBOREN CRNI REKORD NAKON ŠIRENJA DELTA SOJA U EVROPI: Broj zaraženih korona virusom prešao 50 miliona!
Testiranje, Foto: EPA_EFE/ LAURENT GILLIERON

pandemija

OBOREN CRNI REKORD NAKON ŠIRENJA DELTA SOJA U EVROPI: Broj zaraženih korona virusom prešao 50 miliona!

Evropa beleži milion novih infekcija na otprilike svakih osam dana i prijavila je skoro 1,3 miliona smrtnih slučajeva od početka pandemije

Objavljeno:

Evropa je postala prvi region u svetu koji je premašio cifru od 50 miliona slučajeva korona virusa, prema podacima Rojtersa, jer je zarazniji delta soj prouzrokovao porast novih dnevnih infekcija.

Evropa beleži milion novih infekcija na otprilike svakih osam dana i prijavila je skoro 1,3 miliona smrtnih slučajeva od početka pandemije.

Delta soj, koji je znatno zarazniji od originalne varijante kovida-19, otkriven je u oko 100 zemalja sveta, i sada je domininantna varijanta širom sveta.

Evropa je i dalje jedan od najteže pogođenih regiona širom sveta, budući da je prijavila 27 odsto od ukupnih globalnih slučajeva i 31 odsto globalnih smrtnih slučajeva.

Evropa se za 194 dana popela na 50 miliona slučajeva sa 25 miliona, dok je prvih 25 miliona slučajeva registrovano za 350 dana, navodi se u izveštaju Rojtersa.

Rusija, najteže pogođena evropska zemlja, na ivici je da pređe šest miliona slučajeva korona virusa, navodi britanska agencija.

Bonus video:

02:08

EPIDEMIOLOG: DELTA SOJ STIŽE U AVGUSTU

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.