BEČ LEGLO MISTERIOZNE BOLESTI? 24 diplomata iz Amerike imaju ALARMANTNE SIMPTOME!
Zaraza, Foto: AP

užas

BEČ LEGLO MISTERIOZNE BOLESTI? 24 diplomata iz Amerike imaju ALARMANTNE SIMPTOME!

O čemu se tačno radi i da li je Beč zaista postao novo „leglo“ infekcije sindromom Havane, verovatno će se znati uskoro, nakon zajedničke američko-austrijske istrage

Objavljeno:

Dugo je već poznato da je Beč, na razmeđi Istoka i Zapada, poznat kao svetski špijunski centar. Ali malo je ljudi čulo za misterioznu bolest zvanu „Havanski sindrom“, koja se navodno pojavila u austrijskoj prestonici i koja je već zarazila 24 američke diplomate i preti da Beč postane njeno „leglo“.

Sve do pre nekoliko dana, kada su američki magazin „The NewYorker”, a potom i CNN izvestili da američke diplomate u Beču pokazuju simptome misteriozne bolesti zvane „Havanski sindrom”, što nije uzbunilo samo Amerikance, već naravno i Austrijance.

Austrijski mediji su vest odmah prijavili američkim kolegama, a dnevni list "Die Presse" izveštava o "misterioznom sindromu Havane u Austriji", austrijska javna televizija ORF brine "da li je Beč novi fokus havanskog sindroma", dnevni list "Der Standard" "izveštava" Havanski sindrom pogodio je zaposlene u američkoj tajnoj službi u Beču ", dok ostali, pored svih ovih navoda, prenose i informacije da su nadležne austrijske vlasti pokrenule istragu i istražuju misterioznu bolest američkih diplomata u Austriji.

Svima im je zajedničko da pišu da su svi oboleli pokazivali iste simptome, od mučnine, glavobolje i vrtoglavice, do pritiska u glavi i ušima i pospanosti, a neki su čak rekli da su čuli glasne zvukove poput tinitusa, vole povremeno „uključi“ i „isključi“ nešto. Neki naučnici su takođe pokušali da objasne zdravstvene probleme nekih oboljelih od Havane koji su tvrdili da imaju "potres mozga, bez potresa mozga", ali nisu krenuli dalje od početka.

Mnogi od njih i dalje godinama pate od jakih glavobolja, a kako kažu, imaju i druge fizičke i mentalne poteškoće. Nakon članaka u austrijskim medijima o navodnom izbijanju havanskog sindroma od strane američkih diplomata u Beču, austrijsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da „već sarađuje sa američkim vlastima na pronalaženju rešenja“ i da „takve izveštaje uzimaju vrlo ozbiljno ".

Prvi slučajevi havanskog sindroma zabeleženi su 2016. godine u Havani na Kubi, po čemu je sindrom i dobio ime. Prema pisanju medija, američki istražitelji još uvek nisu uspeli da otkriju uzroke pomenutih zdravstvenih problema, koji su povezani sa sindromom. Pored Kube, slučajeva havanskog sindroma bilo je i u Rusiji, Kini i nekim drugim delovima sveta. Sad, odjednom i u Austriji. Prema medijima, zaposleni u Beloj kući navodno su prijavili iste simptome tokom zvanične posete bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa Londonu.

O čemu se tačno radi i da li je Beč zaista postao novo „leglo“ infekcije sindromom Havane, verovatno će se znati uskoro, nakon zajedničke američko-austrijske istrage. Za sada mediji navode samo neke od spekulacija da navodni agenti nekih drugih tajnih službi u Beču, posebno Rusi, zračenjem napadaju američke zvaničnike kako bi mogli da ukradu podatke koje imaju na svojim računarima i pametnim telefonima.

(Espreso/Vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.