PREMIJER U IZOLACIJI: Solidarnost na prvom mestu!
Boris Džonson, Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Velika Britanija

PREMIJER U IZOLACIJI: Solidarnost na prvom mestu!

Prethodna objava Vlade da Džonson neće ići u izolaciju izazvala je oštre kritike na njegov račun

Objavljeno:

Britanski premijer Boris Džonson je promenio odluku i ipak će provesti deset dana u izolaciji zbog kontakta sa osobom zaraženom korona virusom.

Prethodna objava Vlade da Džonson neće ići u izolaciju izazvala je oštre kritike na njegov račun.

Kabinet premijera je saopštio da su Džonson i ministar finansija Riši Sunak prethodne noći dobili upozorenje putem aplikacije za praćenje potencijalno rizičnih kontakata.

I Džonson i Sunak su se nedavno sastali sa ministrom zdravlja Sadžidom Džavidom koji je juče pozitivno testiran na korona virus.

Džavid je revakcinisan i navodi da ima blage simptome.

Osobe koje putem aplikacije dobiju upozorenje na rizičan kontakt trebalo bi da idu u desetodnevnu izolaciju, ali nisu u obavezi da to učine.

Džonsonov kabinet je prvobitno saopštio da će on i Sunak, umesto izolacije, svakog dana biti testirani na korona virus, što je praksa koja se primenjuje u nekim firmama i državnim institucijama.

Medjutim, nakon oštre kritike da političari imaju poseban tretman, Džonson je promenio odluku i objavio da će i on i Sunak ići u izolaciju.

Džonson je bio teško oboleo u aprilu 2020. godine, nakon inficiranja korona virusom, i proveo je tri noći na odeljenju intenzivne nege.

Lider opozicionih laburista Kir Starmer napravio je paralelu izmedju Džonsonovog poteza i pljačkaša banaka "koji su, nakon što su uhvaćeni, ponudili da vrate novac".

Velika Britanija se suočava se naglim rastom broja novih infekcija, usled širenja znatno zaraznijeg delta soja korona virusa.

Stotine hiljada Britanaca moraju u karantin jer su bili u kontaktu sa zaraženom osobom.

01:28

ZAMBIJA ODAJE POČAST ĐORĐU BALAŠEVIĆU KAO BORCU PROTIV RASIZMA Aleksa sa suprugom Nikolinom pozvan je na ceremoniju u Lusaku

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.