OVO JE MLAĐI BRAT NAJBOGATIJEG ČOVEKA NA SVETU: Ni njegovo bogatstvo nije za bacanje, saznajte sve o njemu!
Foto: Print Screen Youtube

OVO NISTE ZNALI

OVO JE MLAĐI BRAT NAJBOGATIJEG ČOVEKA NA SVETU: Ni njegovo bogatstvo nije za bacanje, saznajte sve o njemu!

Mark Bezos je oženjen damom po imenu Lisa Rodžers i imaju četvoro dece

Objavljeno:

Mark Bezos je američki preduzetnik, poznatiji kao mlađi brat osnivača Amazona i najbogatijeg čoveka na planeti, Džefa Bezosa.

Suvlasnik je privatne kapitalne kompanije „HighPost Capital“. Mark je takođe dobrovoljni vatrogasac, koji služi u vatrogasnoj službi u Scarsdale-u od 2005. Mark će se pridružiti svom bratu Džefu za prvi let ljudskog svemira u Blue Origin-u 20. jula 2021. Od 2021. godine procenjuje se da će neto vrednost Mark Bezosa biti iznad 40 miliona dolara.

Mark Bezos
foto: Print Screen Youtube

Mark Bezos rođen je 17. maja 1968. godine u Albukerkiju u Novom Meksiku. Četiri je godine mlađi od svog starijeg brata, Džefa Bezosa, koji je 12. januara napunio 57 godina. Marka su rodili roditelji Majk i Džeki, koji su se upoznali dok su radili u lokalnoj banci. Njegova majka Džeki rodila je Džefa dok je bila tinejdžerka. Mark takođe ima sestru po imenu Kristina.

Džef Bezos
foto: Printscreen/Youtube

Mark je započeo karijeru radeći u nekoliko reklamnih kuća poput Saatchi & Saatchi i DDB u Njujorku. 1999. osnovao je kompaniju pod nazivom Bezos Nathanson Marketing Group. Mark je sedam godina bio izvršni direktor u kompaniji, pre nego što ju je napustio 2006. Isto tako, Mark je 1999. osnovao fondaciju pod nazivom Bezos Family Foundation, koja podržava rigorozna i nadahnuta okruženja za učenje. Još 22 godine je povezan sa fondacijom.

Mark je takođe član upravnog odbora neprofitne organizacije iMentor, gde je počeo da radi u januaru 2013. Takođe, u avgustu 2017. godine, pridružio se Leari Firefighters Foundation kao članu upravnog odbora. U novembru 2005. pridružio se vatrogasnoj službi Scarsdale kao dobrovoljni vatrogasac. Još uvek služi kao vatrogasac skoro 16 godina. Mark je takođe bio član saveta rukovodstva najveće njujorške organizacije za borbu protiv siromaštva, Robin Hood. U julu 2019. pokrenuo je privatnu kapitalnu kompaniju pod nazivom HighPost Capital. Vlasnička kompanija ima sedište u Njujorku i uglavnom se fokusira na rast kapitalnih investicija i otkup rasta.

Mark Bezos
foto: Print Screen Youtube

Veruje se da je Mark zaradio više od milion dolara dok je radio u Robin Hudu. Takođe, on ima veliku investiciju od oko 10 miliona dolara u platformu za video trgovinu direktno do potrošača, NBTV. 2020. godine prodao je svoju kuću sa sedištem u Scarsdale-u za 11 miliona dolara. Mark i njegova sestra Kristina takođe poseduju akcije u kompaniji Amazon Džefa Bezosa. Od 2021. godine procenjuje se da lično bogatstvo Marka Bezosa iznosi oko 40 miliona dolara. S druge strane, njegov brat, Džef Bezos, druga je najbogatija osoba na svetu sa ogromnom neto vrednošću od oko 186,2 milijarde dolara.

Mark Bezos je oženjen damom po imenu Lisa Rodžers. Mark i Lisa imaju četvoro dece; 2 sina i 2 ćerke.

Bonus video:

12:00

ESPRESO MODNA POLICIJA: Milica Pavlović

(Espreso/Exactnetworth)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.