SVI POHRLILI U BANGLADEŠ DA VIDE NAJMANJU KRAVICU: Rani je visoka samo 20 CM! Bože, koliko je slatka! (VIDEO)
Kravica Rani, Foto: Printscreen/youtube

najmanja krava na svetu

SVI POHRLILI U BANGLADEŠ DA VIDE NAJMANJU KRAVICU: Rani je visoka samo 20 CM! Bože, koliko je slatka! (VIDEO)

Rani je rođena na farmi nekoliko kilometara od Dake

Objavljeno:
  • 169

Uprkos pandemiji, više od 15.000 ljudi posetilo je farmu u Bangladešu na kojoj živi kravica po imenu Rani. Njen vlasnik tvrdi da je ovo najmanja krava na svetu. Životinja je postala senzacija na mrežama i u medijima.

Rani je rođena na farmi nekoliko kilometara od Dake, glavnog grada države. Rani je visoka samo 20 centimetara i teška 28 kilograma, dok odrasle krave obično teže više od 700 kilograma. Rani je verovatno mala jer je rođena iz endogamije, odnosno iz parenja genetski bliskih životinja.

Njen vlasnik Hasan Hovladar kontaktirao je Ginisovu knjigu rekorda, verujući da je njegova krava najmanja na svetu. Predstavnici organizacije moraju da posete farmu u narednih nekoliko dana kako bi izmerili životinju.

Trenutno rekord za najmanju kravu na planeti pripada ljupkoj Manikijam, životinji iz susedne države Indije, čija je visina 61,1 centimetar. S nešto manje od dve godine, Rani ima poteškoća u kretanju, pa je često njen vlasnik nosi.

Životinja se plaši i ostalih krava na farmi u kojoj živi, pa se drži odvojeno od ostatka krda. Rani ne jede mnogo. Prema rečima njenog vlasnika, "ona jede samo malu količinu mekinja i slame dva puta dnevno".

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media