BENET ZABRINUT: Novi soj korone Izrael može samo sa maskama da pobedi!
Naftali Benet, Foto: Profimedia

pandemija

BENET ZABRINUT: Novi soj korone Izrael može samo sa maskama da pobedi!

Ocenio je da uspeh suzbijanja visoko ;zaraznog "delta soja" delom zavisi od korišćenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru

Objavljeno:

Premijer Izraela Naftali Benet izjavio je danas da je zabrinjavajući rast broja slučajeva zaraze korona virusom, što se može pobediti bez ponovnog "zaključavanja".

Ocenio je da uspeh suzbijanja visoko ;zaraznog "delta soja" delom zavisi od korišćenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru.

Mnogi u Izraelu ne poštuju obavezu korišćenja maski čak ni u bolnicama i javnom prevozu.

Benet je naredio policiji da pojača kontrolu korišćenja maski i najavio visoke novčaane kazne.

"Najlakše je uraditi proglasiti 'zaključavanje', ali mi imamo drugačiji pristup: za nas je 'zakjučavanje' ljudi u njihovim domovima poslednje sredstvo", rekao je Benet novinarima.

Broj novih slučajeva zaraze u Izraelu danas je premašio 700, uprkos jednoj od najbržih kampanja vakcinacije u svetu. Po dve doze vakcine su primila 5,2 miliona oko upno devet miliona stanovnika.

Skoro svi novozaraženi ;su inficirani "delta sojem", većina ;ima blage simptome i relativno je malo teških oblikaa bolesti.

Bonus video:

01:31

PRETI NAM LAMBDA SOJ KORONE, A MLADI ODBIJAJU DA SE VAKCINIŠU: Masku nose estetski, a stranci HRLE na naše punktove po vakcinu!

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.