DVOSTRUKI UBICA I SILOVATELJ DEVOJČICA IZLAZI NA SLOBODU: Zadavio žrtvu dok mu sin spavao u kolima, HOROR!
Kolin Pičfork, Foto: Leicestershire Police

UŽAS

DVOSTRUKI UBICA I SILOVATELJ DEVOJČICA IZLAZI NA SLOBODU: Zadavio žrtvu dok mu sin spavao u kolima, HOROR!

Kolin Pičfork, koji je silovao i ubio dve devojčice tokom 1980-ih, biće pušten iz zatvora nakon što je Odbor za uslovni otpust odbacio vladin prigovor protiv ove odluke

Objavljeno:

Pičfork je osuđen na doživotni zatvor sa najmanje 30 godina iza rešetaka zbog silovanja i ubistva 15-godišnjih Linde Man i Don Ašvort u Lesterširu 1983i 1986. godine.

Vlada je osporila odluku Odbora za uslovnu slobodu da je Pičfork "pogodan za puštanje" nakon saslušanja u martu, prenosi Sky News.

Pičfork je proveo 33 godine u zatvoru, a poslednji put mu je odbijena uslovna sloboda 2018. godine.

Odbor za uslovni otpust rekao je ranije da je zadovoljan što je Pičfork pogodan za puštanje, što podleže određenim uslovima.

Odbor je rekao da je u zatvoru Pičfork učestvovao u nekoliko kurseva za rešavanje problema sa ponašanjem, a njegovo ponašanje u zatvoru je bilo "pozitivno i uključivalo prekomerne napore za pomaganje drugima". To uključuje i učenje veština za pomoć osobama sa invaliditetom.

Kako je ranije rečeno, njegovo puštanje na slobodu određeno je nekim uslovima, među kojima su nošenje nanogice, život na određenoj adresi, učestvovanje u probnom nadzoru, učestvovanje u testovima detektora laži i obavezu otkrivanja vozila koja koristi i sa kim razgovara, sa posebnim ograničenjima u kontaktu sa decom.

Takođe će biti podložan policijskom satu, imaće ograničenja na upotrebu tehnologije i gde može da ide.

Ko je Kolin Pičfork?

Pičfork je imao 22 godine u vreme prvog ubistva, bio je oženjen i imao dvoje dece. Bio je pekar koji je odrastao u ruralnom Lesterširu.

U novembru 1983. godine ostavio je sina da spava u kolima, a on je silovao i zadavio 15-godišnju Lindu Man. Nakon toga se odvezao kući i stavio sina u krevet.

Tri godine kasnije silovao je i ubio Don Ašvort (15), manje od dva kilometra dalje od mesta gde je Linda umrla. Patolog koji je pregledao njeno telo opisao ga je kao "brutalni seksualni napad".

Policijska istraga je u početku odvela do pogrešnog muškarca, 17-godišnjeg mladića koji je lažno priznao jedno od ubistva. Posle neviđenog masovnog pregleda 5.000 muškaraca primenom pionirske tehnologije "DNK profilisanja", Pičfork je na kraju uhvaćen.

U početku je Pičfork izbegao pravdu nagovarajući kolegu da radi test umesto njega.

Priznao je krivicu za oba ubistva u septembru 1987. godine i osuđen na doživotni zatvor 1988. Sudija je rekao da su ubistva bila "naročito sadistička" i sumnjao da će Pičfork ikada biti pušten na slobodu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.