HAOS U INDIJI: Gromovi odneli 76 života!
Grom, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ CATI CLADERA

užasavajuće

HAOS U INDIJI: Gromovi odneli 76 života!

Još jedanaest osoba je poginulo u centralnoj državi Madhja Pradeš tokom vikenda, rekao je za Frans pres tamošnji zvaničnik

Objavljeno:

Sedamdesetšest osoba je poginulo od udara gromova u Indiji, a medju žrtvama je više njih koje je grom pogodio dok su slikali selfije kod jedne stare tvrđave u državi Radžastan, javile su danas vlasti.

Pogibije su se dogodile tokom vikenda u državama Radžastan, Utar Pradeš i Madhja Pradeš.

Medju 76 žrtava groma, najmanje 23 su poginula u severozapadnoj državi Radžastan. Desetak je poginulo dok su promatrali oluju iznad grada Džajpura sa kule blizu tvrdjave Amber iz XII veka, rekao je za Frans pres zvaničnik odeljenja za katastrofe te države.

U susednoj državi Utar Pradeš, najnaseljenijoj u Indiji, najmanje 42 osobe su poginule od udara gromova u subotu i nedelju, javile su vlasti.

Još jedanaest osoba je poginulo u centralnoj državi Madhja Pradeš tokom vikenda, rekao je za Frans pres tamošnji zvaničnik.

Dve osobe su poginule od groma koji je udario u drvo pod koje su se se sklonile dok su vodile kamile i ovce na pašu.

Indijski premijer Narendra Modi rekao je da će porodicama žrtava biti data novčana pomoć.

Stotine ljudi strada svake godine u Indiji za vreme oluja i jakih kiša koje prate dolazak monsuna. Po poslednjim raspoloživim zvaničnim podacima, gromovi su u Indiji 2019. godine ubili gotovo 2.900 ljudi.

Bonus video:

03:16

MILAN SAVIĆ, PROFESOR U PENZIJI SA ELEKTROTEHNIČKOG FAKULTETA: Evo kako da reagujemo i šta treba odmah da preduzmemo kad nekoga pored nas udari grom

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.