AUSTRIJA PRIČA NA SAV GLAS O SILOVANJU NJIHOVIH MATURANTKINJA KOD POREČA: Policija imala šta da kaže!
Policija, Foto: Printscreen

horor

AUSTRIJA PRIČA NA SAV GLAS O SILOVANJU NJIHOVIH MATURANTKINJA KOD POREČA: Policija imala šta da kaže!

S tim u vezi istarska policija je danas potvrdila kako je u razdoblju od 20. juna do 10. jula primila dve prijave o krivičnim delima protiv polne slobode

Objavljeno:

Nakon natpisa u austrijskom dnevnom listu da su pripadnici istarskog obezbeđenja drogirali i seksualno zlostavljali maturantkinje iz Austrije, istarska policija potvrdila je da je primila dve prijave o nedelima protiv polne slobode u turističkom naselju Lanterna u Tar-Vabrigi na Poreštini.

Prema pisanju austrijskog Kronen Zeitunga na maturskom putovanju u Istri dogodile su se nemile situacije tokom kojih je došlo do, kako su naveli "maltretiranja, zlostavljanja pa čak i silovanja mladih devojaka".

S tim u vezi istarska policija je danas potvrdila kako je u razdoblju od 20. juna do 10. jula primila dve prijave o krivičnim delima protiv polne slobode.

- Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici utvrdili su sumnju da je 19-godišnjak 7. jula počinio krivično delo silovanje na štetu mlađe punoletne ženske osobe. I žrtva i počinitelj su austrijski državljani na maturskom putovanju, a osumnjičeni je po završetku kriminalističkog istraživanja, 8. jula priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske - izvestila je portparolka istarske policije Suzana Sokač.

Nezvanično se saznaje kako je žrtva silovanja bila 18-godišnja devojka iz Austrije.

Što se tiče drugog slučaja, kriminalističko istraživanje još uvek traje i policija preduzima radnje u cilju utvrđivanja okolnosti događaja, odnosno krivičnog deela koje je prijavljeno.

Nezvanično se saznaje kako se u oba slučaja radilo o zatvorenim događajima namenjenim austrijskim maturantima, te da je u drugom slučaju uključen zaštitar, inače austrijski državljanin.

- Radi zaštite privatnosti i dostojanstva žrtava nismo u mogućnosti iznositi nikakve druge detalje događaja - izvestila je istarska policija i dodala kako se sprovodi sveobuhvatna istraga s ciljem utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do tog nemilog događaja. Istraga je u toku.

Bonus video:

01:08

Dečaci se udavili u kanalu!

(Espreso / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.