TUŽNE VESTI: Preminula Marion Saro!
Sveće, Foto: Profimedia

tuga

TUŽNE VESTI: Preminula Marion Saro!

Saro je počela malim ulogama u filmovima Fransoa Trifoa (François Truffaut), Žan Lik Godara (Jean Luc Godard) i Erika Romera (Éric Rohmer), a potom postala jedna od prvih rediteljki na televiziji

Objavljeno:

Francuska televizijska rediteljka Marion Saro (Marion Sarraut), autorka brojnih emisija i dečjih programa, umrla je noćas u 83. godini od posledica duge bolesti, saopštila je njena porodica.

Saro je počela malim ulogama u filmovima Fransoa Trifoa (François Truffaut), Žan Lik Godara (Jean Luc Godard) i Erika Romera (Éric Rohmer), a potom postala jedna od prvih rediteljki na televiziji.

Autorka je više emisija i šou programa u drugoj polovini 70-ih godina prošlog veka, ali i niza dokumentaraca uključujući dokumentarac o tadašnjoj prvoj dami Francuske Bernadet Širak (Bernadette Chirac) iz aprila 2000. godine.

Njene emisije za decu su takodje bile veoma popularne medju najmladjima. Unuka francuskog državnika Albera Saroa (Albert Sarraut), Marion Saro je bila posvećena borbi za ženska prava, rodnu ravnopravnost i seksualne različitosti u filmskoj i audiovizuelnoj industriji.

Bonus video:

01:59

OTERALI SU MI OCA U SMRT, MAJKU SAM IZ TOG DOMA JEDVA ŽIVU IZVUKAO: Beograđanin posle tragedije dobio tužbu od doma Holidej haus!

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.