NASTAVAK NASILJA U JUŽNOJ AFRICI: Zumine pristalice izazvale požar u tržnom centru!
Džejkob Zuma, Foto: Profimedia

SUOČAVANJE SA ZATVORSKOM KAZNOM

NASTAVAK NASILJA U JUŽNOJ AFRICI: Zumine pristalice izazvale požar u tržnom centru!

Ustavni sud je osudio Zumu na kaznu zatvora od 15 meseci zbog odbijanja naređenja suda da pruži dokaze o istrazi o korupciji na visokom nivou tokom njegovog devetogodišnjeg mandata do 2018. godine

Objavljeno:

Pristalice bivšeg južnoafričkog predsednika Džejkoba Zume pljačkali su radnje i izazvali požar u tržnom centru u gradu Pitermaricburg, uoči sudskog pojavljivanja u kojem će se Zuma suočiti sa zatvorskom kaznom jer nije došao na ispitivanje o korupciji, saopštile su lokalne TV stanice.

Današnje nasilje je samo nastavak nereda tokom vikenda u Južnoj Africi, koje se uglavnom događalo oko Zumine rodne provincije KvaZulu-Natal (KZN), a incidenti su se proširili i na Johanesburg, javlja Rojters.

Televizijski kanal eNCA je prikazao današnji snimak požara krova tržnog centra u Pitermaricburgu u istočnom delu Južne Afrike, gde će se Zuma pojaviti pred sudom.

Ustavni sud je osudio Zumu na kaznu zatvora od 15 meseci zbog odbijanja naređenja suda da pruži dokaze o istrazi o korupciji na visokom nivou tokom njegovog devetogodišnjeg mandata do 2018. godine.

Bonus video:

00:45

Espreso redakcija bira pobednika Zadruge 4!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.