POGINULA DVA VATROGASCA: Požar u Kaliforniji se ne smiruje!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube

tragedija

POGINULA DVA VATROGASCA: Požar u Kaliforniji se ne smiruje!

Vatrogasci su poginuli u avionskoj nesreći koja se dogodila u subotu, tokom vazdušnog izviđanja nad požarom u blizini Nacionalne šume Prescot, navodi se u saopštenju Biroa za upravljanje zemljištem

Objavljeno: 19:46h

Dva vatrogasca poginuli su u Arizoni dok su pokušavali da ugase jedan od požara koji trenutno besne na jugu Kalifornije izazvani visokim temperaturama.

Vatrogasci su poginuli u avionskoj nesreći koja se dogodila u subotu, tokom vazdušnog izviđanja nad požarom u blizini Nacionalne šume Prescot, navodi se u saopštenju Biroa za upravljanje zemljištem.

Naša srca večeras su teška od saučešća porodicama, voljenima i vatrogascima pogođenim ovom tragičnom vazduhoplovnom nesrećom koja se danas dogodila u Arizoni na "Cedar Basin Fire" - napisala je agencija na svom tviter profilu.

U međuvremenu, požar Butleg na jugu Oregona udvostručio se u subotu na gotovo 77.000 hektara u Nacionalnoj šumi Fremont-Vinema, prekidajući tri električne linije koje prenose snagu od Oregona do Kalifornije, rekli su energetski zvaničnici. Kao rezultat toga, Kalifornija je izgubila hiljade megavata uvezene energije i borila se da održi operativne rezerve dok su temperature porasle do trocifrenih cifara u delovima države - preneo je US NEWS.

Guverner Kalifornije Gavin Nevsom potpisao je u subotu izvršno naređenje za oslobađanje dodatnih energetskih kapaciteta za električnu mrežu tokom toplotnog talasa i rastuće opasnosti od požara. Naredba omogućava brodovima koji se nalaze u lukama Kalifornije da koriste pomoćne motore, a ne kopnenu struju za ublažavanje pritiska na elektroenergetski sistem.

Bonus video:

04:56

BRZE VESTI 11.07.2021. 15:55

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.