VAKNISANIMA NE TREBA BOLNIČKA NEGA! Alarmantna situacija u Australiji, nagli porast zaraženih!
Bolnica/ilustracija, Foto: Ana Paunković

ponovo

VAKNISANIMA NE TREBA BOLNIČKA NEGA! Alarmantna situacija u Australiji, nagli porast zaraženih!

Vakcinacija protiv kovid-19 u Australiji za sada je dostupna samo osobama starijim od 40 godina i onima u rizičnim grupama bilo zbog zdravlja bilo zbog posla

Objavljeno:

Nijedna potpuno vakcinisana osoba nije zahtevala bolničku negu, a 79 odsto hospitalizovanih nije uopšte vakcinisano, potvrdile su zdravstvene vlasti.

Australijska država Novi Južni Vels (NJV) izvestila je danas o svom najvećem dnevnom porastu lokalnih infekcija korona virusom ove godine, pri čemu su vlasti upozorile da se situacija može dodatno pogoršati u Sidneju, za koji su propisane stroge mere tokom tri nedelje.

Danas je u ovoj najmnogoljudnijoj autralijskoj državi potvrđeno 50 novih lokalnih slučajeva, u odnosu na 44 dan ranije, koji su već bili rekordni u 2021. godini, a čime se ukupan broj infekcija prouzrokovanih delta sojem popeo na 489 slučajeva.

- Mislim da je prilično jasno da ukoliko ne smanjimo broj ljudi koji u zajednici prenose infekcije, nećemo moći u kraćem roku da preokrenemo stvari" - saopštila je premijerka NJV Gledis Beredžiklijan, prenosi Rojters.

U bolnicama se trenutno leči 47 obolelih, ili otprilike svaka deseta osoba zaražena u najnovjem talasu, a od toga je 19 njih mlađe od 55 godina, dok je 16 osoba na intenzivnoj nezi, uključujući i jednog tinejdžera.

Vakcinacija protiv kovid-19 u Australiji za sada je dostupna samo osobama starijim od 40 godina i onima u rizičnim grupama bilo zbog zdravlja bilo zbog posla.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.