VATRA PROGUTALA FABRIKU U BANGLADEŠU, POGINULE 52 OSOBE! Radnici skakali sa spratova, KATASTROFA!
Bangladeš/Požar koji je izbio nedavno, Foto: AP

jezivo

VATRA PROGUTALA FABRIKU U BANGLADEŠU, POGINULE 52 OSOBE! Radnici skakali sa spratova, KATASTROFA!

Kako je saopšteno, glavni izlaz iz fabrike bio zaključan i da su mnogi ostali zarobljeni u zgradi

Objavljeno: 23:04h

U požaru koji je zahvatio fabriku hrane i pića u predgrađu glavnog grada Bangladeša, poginule su najmanje 52 osobe, dok je više od 30 povređeno, saopštili su zvaničnici vatrogasne službe.

Požar koji je izbio u petospratnoj fabrici tokom noći, brzo se proširio na celu zgradu. Policija je prvobitno saopštila da su poginula trojica radnika ali je tokom dana broj žrtava porastao na 52, javlja CBC.

Postoje strepnje da bi broj žrtava mogao da bude veći, budući da gornja dva sprata fabrike tek treba da se pretraže, rekao je zamenik direktora Vatrogasne službe i civilne odbrane.

Kako je saopšteno, glavni izlaz iz fabrike bio zaključan i da su mnogi ostali zarobljeni u zgradi.

Radnici su, navodno, skakali sa gornjih spratova fabrike, a najmanje 26 osoba je zadobilo povrede, javila je lokalna novinska agencija.

Podaci o tome koliko je ljudi bilo u fabrici i koliko se vodi kao nestalo nisu bili odmah dostupni.

- Za sada imamo samo ove detalje. Nakon pretraživanja svih spratova moći ćemo da imamo kompletnu sliku - rekao je zamenik direktora Vatrogasne službe i civilne odbrane.

Ova tragedija se dogodila samo četiri meseca nakon što je veliki požar zahvatio izbeglički kamp u južnom Bangladešu gde živi oko milion Rohani izbeglica iz susednog Mjanmara. U tom požaru poginulo je najmanje 15 ljudi, dok je 45.000 izbeglica raseljeno.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.