CDC: Vakcinisani nastavnici i učenici NE MORAJU da nose MASKE u školskim zgradama!
Ilustracija, Foto: Profimedia

AŽURIRANE SMERNICE

CDC: Vakcinisani nastavnici i učenici NE MORAJU da nose MASKE u školskim zgradama!

Preporuke CDC verovatno neće imati uticaj na učenike mlađe od 12 godine, za koje trenutno nije preporučena vakcina

Objavljeno: 18:40h

Vakcinisani nastavnici i učenici ne moraju da nose maske u školskim zgradama, saopštili su danas američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) u okviru ažuriranja smernica za borbu protiv korona virusa.

"U novoj smo fazi pandemije zbog koje smo svi jako uzbuđeni", rekla je Erin Zauber-Šac, koja predvodi radnu grupu CDC za pripremu preporuka čiji je cilj očuvanje bezbednosti Amerikanaca od korona virusa.

Ona je dodala da je vreme da se ažuriraju smernice, prenosi AP.

Američka agencija navela je da bi nastavnici i učenici koji nisu vakcinisani trebalo da nastave da nose maske u zatvorenom prostoru, dodaje Si-En-Bi-Si.

Agencija i dalje preporučuje da razmak između učenika u učionici bude najmanje metar, a kada to nije moguće preporuka je da se nose maske.

CDC ne savetuje školama da zahtevaju vakcinaciju nastavnika i dece koja ispunjavaju uslove za primanje vakcine niti nudi smernice o tome kako nastavnici mogu da znaju koji učenici su vakcinisani ili kako roditelji mogu da znaju koji nastavnici su vakcinisani.

Ažuriranje mera objavljeno je u vreme kampanje vakcinacije na nacionalnom nivou u kojoj se vakcinišu i deca od 12 godina i u treutku kada se beleži opšti pad u broju hospitalizovanih i preminulih od posledica korone.

Preporuke CDC verovatno neće imati uticaj na učenike mlađe od 12 godine, za koje trenutno nije preporučena vakcina.

Bonus video:

02:08

EPIDEMIOLOG: DELTA SOJ STIŽE U AVGUSTU

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.