TRAŽIO JE DA BUDEMO PORODICA, INAČE NEĆU VIDETI DECU: Majka nestale dece ispričala ko ih je ODVEO!
Majka dece, Foto: Facebook/Najdimo pogrešana otroka - Amir Ali in Amaya Ayra

pomoć

TRAŽIO JE DA BUDEMO PORODICA, INAČE NEĆU VIDETI DECU: Majka nestale dece ispričala ko ih je ODVEO!

Osumnjičeni Ranis Smajlović se u junu našao i pred sudom, ali je odbio da kaže gde su deca i istakao samo da njegova bivša partnerka nije sposobna da brine o deci

Objavljeno:

Policija intenzivno traga za Amajom Ajom (2) i Amirom Alijem (5), bratom i sestrom koji su početkom godine nestali u Švajcarskoj, a sumnja se da se nalaze na teritoriji Srbije ili okolnih zemalja.

Decu je, kako kaže majka Dijana Hisenaj, odveo njihov otac, njen bivši suprug i to pre više od šest meseci.

Dijana je sa decom živela u Švajcarskoj, kada je njen bivši partner i otac mališana decu uzeo i odveo u nepoznato. Iako je sud naredio da ih odmah vrati, on to nije učinio, zbog čega je uhapšen u martu ove godine, a policija je nastavila da traga za Amajom (2) i Amirom (5). Oni su sada, kako se veruje, na području Srbije, Slovenije, BiH, Švajcarske, Hrvatske, Crne Gore ili neke druge zemlje...

Deca su nestala krajem januara ove godine, a od tada Dijana ništa nije čula o njima.

- Moj bivši partner je došao u Švajcarsku 5. decembra kako bi po dogovoru viđao decu. Jednom ih je samo odveo i nije ih vratio. Istog dana sam obavestila policiju. Za njima je raspisana potraga u Švajcarskoj, ali on je decu prebacio u Sloveniju. Kada sam ga pozvala, tražio je od mene da mu se vratim, da opet budemo porodica inače neću videti decu - rekla je Dijana ranije za švajcarske medije.

Osumnjičeni Ranis Smajlović se u junu našao i pred sudom, ali je odbio da kaže gde su deca i istakao samo da njegova bivša partnerka nije sposobna da brine o deci.

Dijana je za medije rekla da roditelji i rođaci bivšeg supruga ne žele da imaju kontakt sa njom. Bivši svekar joj je navodno rekao da povuče optužbe protiv njegovog sina, kako bi se problem oko dece rešio.

Dijana Hisenaj je pre izvesnog vremena za 24ur.com pričala o paklu kroz koji prolazi bez dece. Ona čini sve moguće da ih nađe, čak je ponudila i novčanu nagradu u iznosu od 5.000 evra onom ko ima neke informacije o mališanima, a 10.000 evra osobi koja ih možda krije.

- Svaki dan mi počinje sa njima u mislima. Pitam se gde su mi deca, kako su, da li su zdrava? Da li mogu da se igraju ili su zatvoreni negde u četiri zida? Ne mogu da vam opišem bol - rekla je Dijana za slovenačke medije.

Ona je rekla da je očajna svih ovih meseci, ali da je održava nada da će mališani uskoro biti u njenom zagrljaju.

- Moram da ostanem jaka, zbog njih. Svaki dan se nadam pozivu, da će mi javiti da su ih našli - pričala je Dijana.

Ona je rekla da su deca dobra i draga. Za Amira je rekla da je divno dete, malo povučeno, koje obožava da se igra sa figuricama superheroja, te da je Amaja mali smeško, koji obožava da se igra i koja se stalno smeje. Kako je navela oba deteta govore više jezika - slovenački, nemački i engleski.

Kako je rekla, najviše od svega želi da ponovo zagrli decu i da čuje kako je zovu "mama".

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.