POZNATO KO JE IZVRŠIO ATENTAT NA PREDSEDNIKA HAITIJA! Policija potvrdila, čak 28 njih je umešano u ubistvo?
Haiti, Foto: EPA/JEAN MARC HERVE ABELARD

ŠOKANTNO!

POZNATO KO JE IZVRŠIO ATENTAT NA PREDSEDNIKA HAITIJA! Policija potvrdila, čak 28 njih je umešano u ubistvo?

Policija je uhapsila 17 osumnjičenih, dok se za osmoricom još traga

Objavljeno:

Odred komandosa, sačinjen uglavnom od penzionisanih kolumbijskh vojnika, stoji iza ubistva predsednika Haitija Žovenela Moiza i ranjavanja njegove supruge, rekla je policija.

- Grupu čini 26 Kolumbijaca i dvojica Amerikanaca poreklom sa Haitija - rekao je šef policije Leon Čarls novinarima.

Novinarima su tom prilikom na konferenciji za štampu prikazani brojni kolumbijski pasoši, kao i oružje koji su osumnjičeni atentatori koristili, puške, mačete, urađaji za komunikaciju i sredstva koja su koristili tokom provale u predsedničku rezidenciju.

- Stranci su došli u našu zemlju da ubiju predsednika - naglasio je Čarls.

Osmorica osumnjičenih je i dalje u bekstvu, dok je policija uhapsila 17, uključujući i Amerikance, prenosi BBC.

Oni su pronađeni u jednoj kući u blizini mesta zločina, u predgrađu glavnog grada Port O Prensa i nakon višesatne borbe uhapšeni su.

Jedan osumnjičeni je upucan tokom razmene vatre sa policijom u prestonici Port O Prens.

Istražitelji i dalje tragaju za osobom koja stoji iza ubistva, koje je dovelo do građanskim nemirima u najsiromašnijoj naciji u Americi.

Kolumbijski ministar odbrane Diego Molano saopštio je da prvi nalazi istrage ukazuju da su Kolumbijci osumnjičeni za učešće u atentatu na predsednika Haitija penzionisani pripadnici oružanih snaga njegove zemlje i obećao je da će pružiti svu potrebnu pomoć vlastima u rasvetljavanju svih okolnosti ovog slučaja.

Zvaničnici još nisu saopštili šta su motivi ubistva predsednika, a od stupanja na dužnost 2017. godine, on se suočavao sa masovnim protestima ,prvo zbog navoda o korupciji i načina kako je upravljao ekonomijom, a zatim i zbog sve većeg boravka na vlasti.

Predsednika Moiza (53) ubili su nepoznati napadači u noći između 6. i 7. jula u njegovoj privatnoj rezidenciji, a njegova supruga Martin Mari Etijen Džozef, koja je, takođe, ranjena u ovom napadu, u kritičnom je stanju i prebačena je u bolnicu u Majami.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.