ASADOVA ARMIJA NA RUSKI NAČIN! Teroristi napali sirijske vojnike, usledio ŽESTOK ODGOVOR! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen: Twitter/varuzhaneloyan

jezivo

ASADOVA ARMIJA NA RUSKI NAČIN! Teroristi napali sirijske vojnike, usledio ŽESTOK ODGOVOR! (FOTO)

Napadi ISIS-a ipak nisu uspeli da prekinu operacije SAA. Armijske trupe trenutno češljaju predgrađa gradova al-Šakusija i Rahjan u istočnom delu Hame

Objavljeno: 17:32h

Sirijska arapska vojska (SAA) pretrpela je gubitke u napadu koji su izveli teroristi Islamske države (ISIS) u centralnom delu Sirije.

Dva sirijska vojnika nastradala su 6. jula, a osam drugih je ranjeno kada je autobus koji ih je prevozio napadnut u blizini grada al-Sukna u istočnoj provinciji Homs. Teroristi ISIS-a gađali su autobus improvizovanom eksplozivnom napravom.

Istog dana, teroristi su napravili zasedu na patrolu SAA u području Huribata u blizini al-Sukne. Nekoliko vojnika je ubijeno. Teroristi su zarobili još četvoricu. Međutim, snage iz brigade al-Kuds brzo su oslobodile zarobljenike.

Ruski avioni su tokom 6. i 7. jula izveli niz vazdušnih udara na ćelije ISIS-a, što je, čini se, usledilo kao odgovor na poslednje akcije terorista.

Napadi ISIS-a ipak nisu uspeli da prekinu operacije SAA. Armijske trupe trenutno češljaju predgrađa gradova al-Šakusija i Rahjan u istočnom delu Hame.

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.