PREDSEDNICA EVROPSKE KOMISIJE PROKOMENTARISALA HRVATSKI PLAN: Sjajan je i ambiciozan!
Ursula fon der Lajen, Foto: Printscreen/Youtube/Vision Plus TV

ocena

PREDSEDNICA EVROPSKE KOMISIJE PROKOMENTARISALA HRVATSKI PLAN: Sjajan je i ambiciozan!

Ona je istakla da posle odobrenja Evropske komisije i prihvatanja tog plana u Evrospkom savetu sledi pravi posao - sprovođenje palana

Objavljeno: 17:18h

Predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen, ocenila je danas u Zagrebu da je hrvatski plan oporavka i otpornosti "sjajan i ambiciozan".

"Evrspka Komisija je 'dala zeleno svetlo' hrvatskom planu i to je zaista sjajan plan koji najveći udeo BDP-a u poređenju s drugim državama članicama. To je plan koji je vrlo ambiciozan", rekla je na sednici Vlade Hrvatske Fon der Lajen koja je u Zagreb donela pozitivnu ocenu hrvatskog plana vrednosti 6,3 milijarde evra.

Po njenim rečima, taj plan dobro uravnotežuje ulaganja i reforme u privredi, upravi i zdravstvu.

Ona je istakla da posle odobrenja Evropske komisije i prihvatanja tog plana u Evrospkom savetu sledi pravi posao - sprovođenje palana.

Plan bi, prema očekivanjima, mogao da poveća BDP Hrvatske za 2,9 odsto i da omogući otvaranje 21.000 radnih mesta.

Premijer Andrej Plenković zahvalio je Evropskoj komisiji zbog solidarnosti posebno jer se Hrvatska uz pandemiju suočila i s razornim zemljotresima u Zagrebu i na Baniji. On je rekao da je Hrvatska dobila sredstva u vrednosti 12 odsto BDP-a, što je, dodao je, daleko iznad proseka drugih članica.

"Uz Kovid 19, suočeni smo s dva potresa, a ukupne su štete oko 129 milijardi kuna", naglasio je premijer i izrazio zadovoljstvo što je Evropska komisija za samo osam nedelja odobrila hrvatski plan oporavka i da će se Vlada truditi da iskoristi sredstva na najbolji mogući način.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.