BRAZIL: Bolsonaro umešan u uzimanje reketa
Žair Bolsonaro, Foto: EPA-EFE/Joedson Alves

ZASNPOVANO NA AUDIO ZAPISIMA

BRAZIL: Bolsonaro umešan u uzimanje reketa

Državni tužioci u Rio de Žaneiru formalno su podigli optužnicu protiv saveznog senatora Flavija Bolsonara, najstarijeg sina brazilskog predsednika, zbog njegovog navodnog učešća u sličnom uzimanju reketa dok je bio poslanik

Objavljeno:

Predsednik Brazila Žair Bolsonaro bio je umešan u šemu smanjivanja plata svojih pomoćnika dok je bio poslanik u brazilskom Kongresu, objavio je danas sajt UOL, pozivajući se na audio snimke na kojima njegova bivša snaha objašnjava njegovu ulogu u navodnom uzimanju "reketa".

Šema, poznata kao račadinja, uključuje angažovanje bliskih saradnika kao zaposlenih, a zatim povraćaj novca od njihovih plata, preneo je Rojters.

Državni tužioci u Rio de Žaneiru formalno su podigli optužnicu protiv saveznog senatora Flavija Bolsonara, najstarijeg sina brazilskog predsednika, zbog njegovog navodnog učešća u sličnom uzimanju reketa dok je bio poslanik.

Priča koju je predstavio UOL, zasnovana je na audio zapisima na kojima se čuje nekadašnja Bolsonarova snaha, Andrea Sikveira Valje, koje im je obezbedio neimenovani izvor.

Ovo je prvi put da je predsednik Brazila direktno umešan u šemu račadinha, uprkos brojnim nezgodnim pitanjima o njegovoj ulozi o navodnom reketu koji je uzimao njegov sin Flavio u Riju.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.