UBIJEN POLICAJAC NA DUŽNOSTI U ŠVEDSKOJ POSLE 14 GODINA: Sumnja se na jednog tinejdžera!
Policija, Foto: Printscreen/Youtube

užasavajuće

UBIJEN POLICAJAC NA DUŽNOSTI U ŠVEDSKOJ POSLE 14 GODINA: Sumnja se na jednog tinejdžera!

Mladić koji je osumnjičen za ubistvo, uhapšen je u petak i on je sve vreme tokom ispitivanja negirao krivicu

Objavljeno:

Švedska policija uhapsila je danas u Geteborgu mladića (17) koji se sumnjiči da je ubio policajca na dužnosti, pucavši u njega pištoljem.

Nekoliko policajaca bilo je u sredu u noćnoj patroli, kada je jednog od njih potpuno neočekivano pogodio metak. Policajac (30) prevezen je u bolnicu, međutim on je uprkos velikoj borbi lekara da mu spasu život preminuo tokom noći. Ovo je prvi slučaj nakon 14 godina da je jedan policajac na dužnosti ubijen u Švedskoj.

Mladić koji je osumnjičen za ubistvo, uhapšen je u petak i on je sve vreme tokom ispitivanja negirao krivicu.

- U pitanju je tinajdžer od 17 godina i ranije je imao probleme sa zakonom - rečeno je iz Tužilaštva.

Šef policije u Geteborgu rekao je da je istraga u toku i da je još uvek rano za davanje bilo kakvih informacija, piše Euro news.

- Još uvek istražujemo da li je naš kolega policajac bio meta napada - rekao je šef policije.

Povodom ovog incidenta oglasio se i švedski premijer Stefan Leven koji je izjavio saočešće porodici preminulog policajca.

- Napad na policajca, je napad na naše otvoreno društvo. Nikada nećemo prestati da se borimo protiv organizovanog kriminala - rekao je Leven.

Širom Švedske, građani su minutom ćutanja odali počast preminulom policajcu.

Švedska se poslednjih godina suočava sa porastom kriminala, što se odrazilo i na porast broja nastradalih u kriminalnim obračunima. U ovoj nordijskoj zemlji tokom prošle godine dogodilo se više od 360 incidenata sa oružjem, 47 njih se završilo sa tragičnim ishodom, dok je u 117 njih bilo teže povređenih osoba.

Poslednji put policajac na dužnosti u Švedskoj ubijen je 2007. godine, kada je osuđeni ubica prebačen na psihijatrijsku kliniku.

Bonus video:

00:37

SNIMAK AKCIJE POLICIJE POSLE KOJE JE MARJAN PUCAO SEBI U GLAVU: Osumnjičeni za Sarino ubistvo je OVDE nađen mrtav (UZNEMIRUJUĆE)

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.