MOLILI SU DA NE RUŠE ZGRADU ZBOG MAČKE KOKO, ali rizik je bio prevelik: Prava drama se odigrala na Floridi (VIDEO)
Preostali deo zgrade srušen je iz bezbednosnih mera, Foto: Profimedia

majami

MOLILI SU DA NE RUŠE ZGRADU ZBOG MAČKE KOKO, ali rizik je bio prevelik: Prava drama se odigrala na Floridi (VIDEO)

Odbijena hitna peticija sudu žene koja je želela da spase jednog preživelog kućnog ljubimca

Objavljeno: 15:10h

Sud je odbio hitnu molbu Stejsi Keron (57), koja je htela da spase mačku iz ruševina zgrade na Floidi, a preostali deo zgrade je srušen samo sat vremena kasnije. Njen advokat Pola Filips, podnela je zahtev u ime ove paralegalne zaštitarke životinje i volonterke za spavanje životinja, koja je pokušala da uđe u kobnu zgradu kako bi spasila životinju.

U zahtevu se navodi da Stejsi Keron skida odgovornost sa svih, u slučaju da se povredi pri ulasku u zgradu i potrage za, kako je poznato, mačke Koko, koja je klarifikovani ljubimac za emotivnu podršku vlasnika. Sumnjaju da se radi o mački Koko, koja je živela u stanu sa bakom od 89 godina i njenom ćerkom.

"Oni više nego dobro znaju da je rizično i svesni su da se zgrada može srušiti u bilo kom trenutku", reči su advokatice, ali je sudija Majkl Hanzman odbio zahtev uz reči da se sud ne može mešati u odluke vlasti na mestu događaja, i to neposredno pre nego što su preostali deo zgrade Champlain Towers South namenski srušili, zbog rizika od još jednog kolapsa a i kako bi spasilačklim službama bila olakšana dalja potraga za preživelima.

Majami, Žrtve, Zgrada
foto: Profimedia

"Uprkos ogromnim naporima i neumornim radom, ovde će biti izgubljenih života, i ljudskih i životinjskih", izjavio je Hanzman, a replika Stejsi Keron lično odnosila se na činjenicu da je njoj poznat rad na spašavanju životinja, da ima iskustva i da je njen cilj da pokuša o spasi sve životinje, a da ne mogla da razgovara direktno ni sa jednim vlasnikom. "Niko se nije javio; pretpostavljam da su previše istraumirani da bi se vratili u zgradu."

Poznato je da su vatrogasci pokušali da spasu jadnu životinju, ali bezuspešno, pa su joj ostavili hranu i vodu.

Majami, Žrtve, Zgrada
foto: Profimedia

Dejv Marej, tužilac okruga Majami-Dejd i oštro se usprotivio Keroninom zahtevu, sa izjavom da je u vreme saslušanja, zgrada bila napunjena eksplozivom, a da bi spasioci morali da rizikuju svoje sopstvene živote kako bi omogućili Keron da se bezbedno vrati.

Marej je dodao da je okrug već imao na umu spašavanje životinja iz ruševina, i da su uložili isto takav napor da ih spasu, u vidu postavljanja zamke za životinje i termalnu tehnologiju, ali da nijedna životinja nije pronađena.

Vlasnici kućnih ljubimaca tražili su da se odloži rušenje zgrade, dok se ne spasu životinje koje su možda preživele.

Internet peticija prikupila je hiljade potpisa, ali bez uspeha.

Preostali deo Champlain Towers South srušen je u nedelju uveče kako bi spasioci mogli da ubrzaju potragu za mogućim preživelima, jer je na pragu tropska oluja Elza.

Bonus video:

12:00

ESPRESO MODNA POLICIJA: Milica Pavlović

(Espreso/nypost)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.