ZAGRMELA PUTINOVA VOJSKA: Sve se zatreslo od sile, POJAVIO SE I SNIMAK! Radili TOPOVI I MINOBACAČI "SANI" (VIDEO)
Vojska, Foto: Printscreen

vojna vežba

ZAGRMELA PUTINOVA VOJSKA: Sve se zatreslo od sile, POJAVIO SE I SNIMAK! Radili TOPOVI I MINOBACAČI "SANI" (VIDEO)

Na planinskom vencu Sambuli artiljerci su uvežbavali živu vatru iz samohodnih topova "Gvozdika" i minobacača "Sani". Izviđačke grupe koristile su najsavremenije tehničke komplekse "Fara" i "Strelec" za otkrivanje i korekciju vatre

Objavljeno: 19:36h

Pet velikih taktičkih vežbi održano je u ruskoj vojnoj bazi u Tadžikistanu. Šta znaju pokazali je ruska motorizovana pešadija, tenkisti, izviđači, artiljerci i operatori PVO sistema, piše TV Zvezda.

U manevrima je ukupno učestvovalo gotovo tri hiljade vojnika, koji su u različitim uslovima trebali da odbiju napad uslovnog neprijatelja.

Na planinskom vencu Sambuli artiljerci su uvežbavali živu vatru iz samohodnih topova "Gvozdika" i minobacača "Sani". Izviđačke grupe koristile su najsavremenije tehničke komplekse "Fara" i "Strelec" za otkrivanje i korekciju vatre.

Posade protivvazdušnih raketnih sistema S-300 pružile su otpor uslovnom vazdušnom napadu neprijatelja iz različitih pravaca i sa različitih visina. Posade helikoptera Mi-24 i Mi-8 lansirale su nevođene avionske rakete, pogodivši preko petnaest ciljeva.

Ranije je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao da Rusija i Tadžikistan moraju biti spremni da odbiju moguće pretnje sa teritorije Avganistana, pogotovo u svetlu povlačenja američkih trupa.

Ministar je istovremeno naglasio da Rusija i Tadžikistan imaju zajedničke zadatke da osiguraju sigurnost i stabilnost u regionu Centralne Azije.

Bonus video:

00:29

MINISTARSTVO ODBRANE: Formirana vojna Komisija za ispitivanje tragedije u kojoj su poginula dva pilota (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.