BAJDEN NALOŽIO PENTAGONU DA POVUČE VOJSKU! Američka vojska napušta Bagram, najveću bazu u Avganistanu
Ilustracija, Foto: EPA/Sgt David Hicks Handout

20 GODINA NAKON INVAZIJE

BAJDEN NALOŽIO PENTAGONU DA POVUČE VOJSKU! Američka vojska napušta Bagram, najveću bazu u Avganistanu

Kirbi je rekao da je danas ministar odbrane Lojd Ostin odobrio novu komandnu strukturu u Avganistanu za prelazak američke vojne misije iz ratovanja na dva nova cilja, zaštitu kontinuiranog američkog diplomatskog prisustva u Kabulu i održavanje veze sa avganistanskom vojskom

Objavljeno:

Skoro 20 godina nakon invazije na Avganistan kako bi uklonila ;talibanske snage s vlasti i borila se protiv terorista Al-Kaide, američka vojska napustila je svoju najveću bazu Bagram.

Američki predsednik Džozef Bajden naložio je Pentagonu da povuče vojsku do 11. septembra, na 20. godišnjicu terorističkih napada na Sjedinjene Američke Države, ali Pentagon sada kaže da povlačenje može da završi ranije. Zapravo, povlačenje je već u velikoj meri završeno, ali još treba razraditi niz pitanja u narednim nedeljama, uključujući razgovore sa Turskom o obezbedjivanju aerodroma u Kabulu.

"Sigurno, bezbedno povlačenje omogućava nam da održimo kontinuirano diplomatsko prisustvo, podržimo avganistanski narod i vladu i sprečimo da Avganistan ponovo postane bezbedno utočište za teroriste koji ugrožavaju našu domovinu", rekao je sekretar za štampu Pentagona Džon Kirbi.

Kirbi je rekao da je danas ministar odbrane Lojd Ostin odobrio novu komandnu strukturu u Avganistanu za prelazak američke vojne misije iz ratovanja na dva nova cilja, zaštitu kontinuiranog američkog diplomatskog prisustva u Kabulu i održavanje veze sa avganistanskom vojskom.

(Espreso / Beta/AP)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.