OBELEŽAVANJE 100. GODIŠNJICE KOMUNUSTIČKE PARTIJE: Kineski borveni avioni iznad istorijske znamenitosti PEKINGA!
Ilustracija, Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

DA SE PAMTI

OBELEŽAVANJE 100. GODIŠNJICE KOMUNUSTIČKE PARTIJE: Kineski borveni avioni iznad istorijske znamenitosti PEKINGA!

Svi pripadnici Ratnog vazduhoplovstva Narodnooslobodilačke vojske su neumorno vežbali da izvedu podvig

Objavljeno:

Kineski stelt borbeni avioni "Mighty Dragon J-20" preleteli su istorijsku znamenitost Pekinga u svom najvećem izložbenom prostoru do sada - pokazujući moć u znak sećanja na osnivanje Komunističke partije pre 100 godina.

Peta generacija domaće proizvodnje Chengdu J-20, poznata kao Moćni zmaj, najnapredniji je stelt borbeni avion, koji ima sposobnost transporta raketa velikog dometa i rada u uslovima slabe vidljivosti i svih vremenskih uslova. Nije poznato koliko J-20 država trenutno ima u svom vojnom arsenalu.

Ukupno se oko parade nebom vinulo oko 71 ratnog aviona. Uključili su 15 helikoptera J-20, 10 J-10, 31 helikopter Z-10 i Z-19 i 10 trenažnih mlaznjaka K-8. Pet helikoptera Z-8L takođe je debitovalo u javnosti. U jednom dramatičnom trenutku, 29 helikoptera Z-10 i Z-19 lebdelo je nad trgom, ispisujući brojku „100“, a neki su vijorili zastavu ZKP-a.

Peking je predstavio snagu svojih vazduhoplovnih snaga tokom proslave stogodišnjice Komunističke partije Kine (CPC) u četvrtak. Flota borbenog aviona od 15 snaga letela je u tri formacije u obliku slova V. Sa po pet aviona koji su formirali svaku strelicu.

U intervjuu za novinsku kuću Sina, pilot J-20 Cao Cheng detaljno je objasnio simboliku demonstracija i objasnio kako je flota letjela ujednačeno precizno: „Svaki klinasti tim ima pet borbenih aviona organizovanih u tri eskadrile ... što simbolizuje da Narodni vazduh Sila je nepobediva i ima nepobedivu hrabrost “.

Dodao je da su svi pripadnici Ratnog vazduhoplovstva Narodnooslobodilačke vojske neumorno vežbali da izvedu podvig.

Broj borbenih aviona koji su učestvovali u aeromitingu je bez presedana, najveći broj je prethodno imao pet. Te letelice su učestvovale u vojnoj paradi povodom Dana državnosti 2019. godine, koja je takođe održana u kineskoj prestonici.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/RT.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.