IZA JEZIVOG NAPADA U NEMAČKOM GRADU SE KRIJE ISLAMISTIČKI MOTIV? Napadač dva puta uzviknuo "Alahu akbar"!
Policija, Foto: EPA

UŽASNO

IZA JEZIVOG NAPADA U NEMAČKOM GRADU SE KRIJE ISLAMISTIČKI MOTIV? Napadač dva puta uzviknuo "Alahu akbar"!

Policajac ga je upucao u nogu i on se sada nalazi u pritvoru

Objavljeno:

Iza napada nožem 25. juna u nemačkom gradu Vircburgu, u kojem je ubijeno troje, a teško ranjeno sedam lica, verovatno se krije islamistički motiv, saopštili su danas nemački tužioci.

-Verovatno je da postoji islamistička podloga za zločine, saopšteno je iz kancelarije Minhenskog tužilaštva, a prenosi agencija Rojters.

Počinilac je dva puta uzviknuo "Alahu akbar", arapsku frazu koja znači "Bog je velik", koja je često povezivana sa islamističkom militantima kada su je napadači koristili, saopštile su nemačke vlasti pozivajući se na svedoke.

Stefi V. (24), koja je jedna od žrtava Somalijca, pripremala se za venčanje najbolje prijateljice na kom je trebalo da bude kuma.

U prodavnici u Vircburgu, gde je tražila poklon za venčanje, prišao joj je Somalijac Abdirahman J. (24), prerezao joj je vrat. Ona je izašla na ulicu i srušila se.

Somalijac je tokom krvavog pira ubio još dve žene, Kristijanu (49) koja je nekako uspela da zaštiti svoju ćerku, a ubio je i penzionerku Johanu koja je hrabro pokušala da mu se odupre.

Ciljao je isključivo žene

Bild je objavio kako Somalijac, koji je tokom napada vikao 'Alahu Akbar' i 'džihad', u stanu imao propagandne materijale Islamske države i poruke mržnje.

Ciljao je isključivo žene, a napadao ih je u predelu vrata. Zaustavili su ga hrabri građani.

Pretukli su ga stolicama i metlama i nisu mu dali da pobegne. Policajac ga je upucao u nogu i on se sada nalazi u pritvoru.

Bonus video:

01:02

BRAĆA KAZIĆ PODIGLI CELU REDAKCIJU ESPRESA NA NOGE!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.