ISPOVEST SUPRUGA STANARKE IZ MAJAMIJA: Zvala je u 1:30 jer je videla JEZIVU STVAR, a onda je veza prekinuta! (FOTO)
9 potvrđenih žrtava a preko 100 osoba se vodi kao nestale, otkad se zgrada srušila, Foto: Profimedia

tuga

ISPOVEST SUPRUGA STANARKE IZ MAJAMIJA: Zvala je u 1:30 jer je videla JEZIVU STVAR, a onda je veza prekinuta! (FOTO)

Njen poziv je probudio supruga u Vašingtonu i uspaničeno mu rekla da im se zgrada tresla pre nego što je iznela frapantne komentare o tome šta je videla, o vrtači oko bazena, navodi se u izveštaju

Objavljeno: 18:02h

Žena nestala u smrtonosnom urušavanju stambene zgrade na Floridi nazvala je svog supruga dok se tragedija odvijala - i rekla da je videla rupu tamo gde je nekada bio bazen pre nego što se linija prekinula, prema novom izveštaju.

„Bilo je 1:30 ujutru, to nikada neću zaboraviti,“ rekao je Majk Straton, suprug Kesi Straton (40), koja je inače bila manekenka, glumica i instruktor pilatesa. Njen poziv je probudio supruga u Vašingtonu i uspaničeno mu rekla da im se zgrada tresla pre nego što je iznela frapantne komentare o tome šta je videla, o vrtači oko bazena, navodi se u izveštaju.

Vašington Post objavio je da se Straton nalazila na svom balkonu na četvrtom spratu kada je osetila podrhtavanje i ugledala ogromnu pukotinu oko bazena.

Građevinski inženjer koji je pregledao zgradu prošle godine rekao je CNN-u da bi ono što je Straton videla "definitivno" moglo biti faktor katastrofalnog kolapsa.

Kasondra Straton rekla je svom suprugu da je videla ponor oko bazena pre nego što se linija prekinula usred urušavanja njihovog stana na Floridi.

Majami, Zgrada
foto: Profimedia

Džejson Borden je dodao da bi oštećena strukturna ploča bazena koji je u blizini zgrade mogla doprineti urušavanju.

Takođe je izjavio da je tokom inspekcije spazio pukotine i na fasadi, i na betonskim bekonima, i propadanje nivoa garaže ali to su sve "normalne" stvari kojima se građevinari poput njega bave, održavajući i popravljajući zgrade. Sve to je, po njegovim rečima, vrlo tipično za zgrade na samoj obali, koje su stare oko 40 godina, i zaključio da su te pukotine u skladu sa vremenskim promenama koje se javljaju kod armiranja čelika i betona.

Majami, Zgrada
foto: Profimedia

Borden je rekao i da je istraga koju su oni predložili 2018. sprovedena u potpunosti, gde je detaljno opisano šta nije bilo u redu sa zgradom, a što je tipično za taj tip i dobu. Tako da nalazi izveštaja o inspekciji iz 2018. godine - koji su zabeležili strukturna oštećenja, pukotine i moguće poniranje ispod bazena i garaže - bili "tipični za ono što vidimo u zgradama ovog doba i stanja", rekao je za CNN.

"Udruženje nadležnih ovog kompleksa održavaju svoje zgrade. Lično sam uveren u stabilnost tih zgrada jer sam bio usko povezan sa Champlain Towers East “, rekao je.

Majk Straton, 66-godišnji demokrata, suprugu je poslednji put video 21. juna pre nego što je otišao na službeno putovanje u DC, objavio je Herald. Majk je iskusni politički savetnik u advokatskoj firmi Brovnstejn Hajat Farber Šrek, koji svoje vreme deli između Denvera, DC-ja i Majamija, rekao je da su on i njegova supruga živeli u Champlain Towers South kondu u Surfsajdu oko četiri godine.

Pre sedam godina je upoznao Kesi, koja živi na relaciji Njujork-Majami, i to na zabavi Superboula u Njujorku.

Majk je rekao da njegova supruga, poreklom iz Nju Orleansa, i da ima toliko prijatelja da je pre nekoliko godina u šali skovao frazu "svi vole Kesi".

"Bila je najzabavnija, najživahnija osoba koju ste ikada mogli zamisliti", govorio je dok mu je glas pucao od emocija. „Bila je puna života, uvek smo nešto radili. Ima toliko zanimljivih mesta u Majamiju, i živeli smo ga punim plućima".

Bonus video:

01:02

BRAĆA KAZIĆ PODIGLI CELU REDAKCIJU ESPRESA NA NOGE!

(Espreso/nypost)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.