UZNEMIRUJUĆE REČI RUSKOG AMBASADORA: Tvrdi da je umalo došlo do ORUŽANOG SUKOBA SA BRITANIJOM
Ilustracija, Foto: Printscreen Twitter/Jatosint

IZBEGNUTO

UZNEMIRUJUĆE REČI RUSKOG AMBASADORA: Tvrdi da je umalo došlo do ORUŽANOG SUKOBA SA BRITANIJOM

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je 23. juna da je patrolni brod ispalio hice upozorenja jer je britanski razarač "Difender" ignorisao obaveštenje o upadu u ruske teritorijalne vode kod Sevastopolja, glavne ruske pomorske baze na Krimu

Objavljeno: 23:43h

Ruski ambasador u Velikoj Britaniji Andrej Kelin rekao je danas da je incident sa britanskim razaračem, koji je ušao u teritorijalne vode Rusije, mogao da dovede do vojnog sukoba.

"Noćna mora je u tome što oni pokušavaju da ojačaju političku poziciju vojnom provokacijom, koja nas zaista može dovesti do ozbiljnog vojnog incidenta, što je takoreći priznao juče i šef britanskog Generalštaba", rekao je Kelin, preneo TASS.

On je ocenio da je stav Velike Britanije po tom pitanju "uvredljiv i grub".

"Njihov stav je da razarač plovi teritorijalnim vodama Ukrajine. Oni ne prepoznaju činjenicu da je Krim pripojen Rusiji", rekao je on.

Kelin je rekao da je zakazao sastanke sa britanskim zvaničnicima zaduženim za spoljnu politiku i bezbednost od kojih očekuje da razjasne incident sa britanskim razaračem u Crnom moru.

"Nadam se da će razjasniti ovu stvar i sasvim jasno kazati da ili imamo politički dijalog, ili provokaciju", rekao je Kelin.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je 23. juna da je patrolni brod ispalio hice upozorenja jer je britanski razarač "Difender" ignorisao obaveštenje o upadu u ruske teritorijalne vode kod Sevastopolja, glavne ruske pomorske baze na Krimu.

Britansko Ministarstvo odbrane je navelo da je njihov ;razarač plovio kroz teritorijalne vode Ukrajine, u skladu sa medjunarodnim pravom i da niko nije pucao.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.