NAPADAČ PRISTUPIO SISTEMU: Majkrosoft otkrio vinovnike hakerskih napada
Ilustracija, Foto: EPA/RITCHIE B. TONGO

OGLASIO SE MAJKROSOFT

NAPADAČ PRISTUPIO SISTEMU: Majkrosoft otkrio vinovnike hakerskih napada

Iz Majkrosofta su potvrdili da su upozorili svoje klijente koji su se našli na udaru hakera, a u tekstu upozorenja u koji je Rojters imao uvid se navodi da je napad tokom druge polovine maja izvela grupa koju kompanija naziva Nobelijum

Objavljeno: 23:59h

Majkrosoft je saopštio da je jedan napadač uspeo da pristupi jednom od agenata iz korisničke službe kompanije, a zatim iskoristio informacije koje je dobio od njega za pokušaj hakovanja kupaca.

U saopštenju Majkrosofta se navodi da je kompanija pronašla odgovor na aktivnosti hakerskog tima i utvrdila da su isti ljudi odgovorni i za ranije velike upade u sisteme kompanija Solar Vinds i Majkrosoft, prenosi Rojters.

Iz Majkrosofta su potvrdili da su upozorili svoje klijente koji su se našli na udaru hakera, a u tekstu upozorenja u koji je Rojters imao uvid se navodi da je napad tokom druge polovine maja izvela grupa koju kompanija naziva Nobelijum.

"Sofisticirana grupa koju je Majkrosoftu identifikovao kao Nobelijum pristupila je Majkrosoftovim instrumentima za korisničku podršku kako bi došla do informacvija o pretplatama na Majkrosoft Servisu", navodi se između ostalog u saopštenju.

Američka vlada je ranije javno optužila rusku vladu za hakerske napade, ali Moskva je to negirala.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.