POZNAT PO TOME ŠTO SE USPROTIVIO DŽONSONU: Ekspresno imenovan novi ministar zdravlja
Sadžid Džavid, Foto: EPA / Hollie Adams

šou

POZNAT PO TOME ŠTO SE USPROTIVIO DŽONSONU: Ekspresno imenovan novi ministar zdravlja

Džavid je prošle godine podneo ostavku na položaj ministra finansija nakon što je odbio da na zahtev Borisa Džosona smeni tim svojih političkih savetnika

Objavljeno: 22:31h

Bivši ministar finansija Velike Britanije Sadžid Džavid zameniće Meta Henkoka na čelu ministarstva zdravlja, saopšteno je iz kabineta premijera Borisa Džonsona.

Džavid je prošle godine podneo ostavku na položaj ministra finansija nakon što je odbio da na zahtev Borisa Džosona smeni tim svojih političkih savetnika.

Londonski dnevnik Gardijan je u februaru prošle godine preneo da je premijer Džonson, u nameri da preuzme kontrolu nad državnom kasom, zahtevao od svog tadašnjeg ministra finansija Sadžid Džavid da smeni sve svoje savetnike.

Džavad je odbio to da uradi, izjavio da nijedan ministar "koji drži do sebe" ne bi mogao da prihvati takav zahtev i podneo je ostavku, a na njegovo mesto je imenovan njegov zamenik Riši Sunak, lojalan premijeru Borisu Džonsonu.

Sada se Džavid vraća u fotelju, koju je napustio Met Henkok posle skandala sa saradnicom, sa kojom se ljubio po hodnicima.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.