MILIJARDER BRENSON DOBIO ODOBRENJE ZA LET U SVEMIR: Samopouzdanje sve jače, odobrenje stiglo u pravom trenutku!
Put u svemir, ilustracija, Foto: Reuters/Ilustracija

nakon uspešnog probnog leta

MILIJARDER BRENSON DOBIO ODOBRENJE ZA LET U SVEMIR: Samopouzdanje sve jače, odobrenje stiglo u pravom trenutku!

Kompanija "Virdžin" realizovala je u maju svoj prvi svemirski let sa ljudskom posadom iz nove matične luke u Novom Meksiku

Objavljeno:

Svemirska kompanija "Virdžin galaktik holding", u vlasništvu milijardera Ričarda Brensona, saopštila je danas da je dobila odobrenje američkog regulatora za vazduhoplovnu bezbednost (FAA) za let ljudi u svemir, nakon uspešnog probnog leta izvedenog prošlog meseca.

- Današnje odobrenje FAA-e nam uliva samopouzdanje u trenutku kada napredujemo prema našem prvom probnom letu sa kompletnom posadom ovog leta - izjavio je izvršni direktor "Virdžina" Majkl Kolglejzijer, a prenosi agencija Rojters.

Kompanija "Virdžin" realizovala je u maju svoj prvi svemirski let sa ljudskom posadom iz nove matične luke u Novom Meksiku, pošto je njena letelica "Space Ship Two", koja može da primi šest putnika, bezbedno sletela na pistu sa svoja dva pilota.

Odobrenje američke Savezne uprave za vazduhoplovstvo (FAA) dolazi u kritičnom trenutku za Brensona, jer se njegov svemirski poduhvat suočava sa konkurencijom u vidu svemirske kompanije Džefa Bezosa, osnivača Amazona.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.