"SLABA SAM I UMORNA"! UBIJENA SUPRUGA GRČKOG PILOTA VODILA ŠIFROVANI DNEVNIK: Zapisala sav horor koji je proživela!
Babis Anagnostopulos, Foto: Printscreen/Instagram

TAJNI DNEVNIK

"SLABA SAM I UMORNA"! UBIJENA SUPRUGA GRČKOG PILOTA VODILA ŠIFROVANI DNEVNIK: Zapisala sav horor koji je proživela!

Pojedini odlomci dnevnika su procurili na društvenim mrežama pre nego što je Anagnostopulos uhapšen

Objavljeno:

Ubijena Britanka Karolina Krauč vodila je šifrovani dnevnik kako bi tajno zapisala sav horor mučenja koje je proživela od strane svog supruga koji ju je na kraju ubio.

Grčke vlasti su zabranile objavljivanje uznemirujućih odlomaka jer bi, kako su rekli, postojao rizik od prejudiciranja ishoda suđenja grčkom pilotu.

Babis Anagnostopulos već je priznao da je ubio svoju suprugu sa kojom ima ćerku Lidiju, ali je negirao da je bilo sa predumišljajem.

Pojedini odlomci dnevnika su procurili na društvenim mrežama pre nego što je Anagnostopulos uhapšen. Uvodni detalji opisuju njegovo kontrolišuće i agresivno ponašanje koje je Kraučovu i dovelo do toga da mu kaže da hoće da ga ostavi.

Nakon Karolinine smrti, Anagnostopulos je lagao policiju više od mesec dana tvrdeći da su tri naoružana provalnika upala, vezala ga i ubila njegovu suprugu.

Njegova priča je razotkrivena kada su detektivi pronašli dokaze da se on kretao po kući u vremenskom okviru u kojem je navodno bio vezan.

Ubica je zadavio svoju ženu - trebalo joj je osam minuta da umre - i ubio porodičnog psa kao deo zataškavanja, prenosi Tajms.

Grčki tužioci kažu da bi objavljivanje Karolininih dnevničkih zapisa, od kojih su neki napisani u šiframa, "vređalo pamćenje žrtve" i moglo bi prejudicirati suđenje.

"Objavljivanje zapisa iz dnevnika ne samo da vređa sećanje žrtve, već može doprineti stvaranju povoljne klime za okrivljenog i njegovu liniju odbrane“, rekao je Vasilis Pliotis, tužilac Vrhovnog suda.

Neki odlomci iz dnevnika su već objavljeni

Pokrenuta je istraga o tome kako su izvodi iz dnevnika, koji su bili deo policijskog izveštaja na 26 stranica, procurili u medije.

Anagnostopulos će tvrditi da je njegova supruga bila "verbalno i fizički agresivna prema njemu“, prema lokalnim izveštajima.

Ako uspe da ubedi porotu da ubistvo nije planirano, moglo bi da se desi da doživotna kazna bude smanjena na samo 15 godina zatvora.

U jednom zapisu iz 2019. godine, Kraučova se osvrnula na borbu sa svojim suprugom i rekla da se probudila osećajući se "slabom i umornom“. Dalje je rekla da misli da ga ostavi i ostane kod sestre.

Karolina je takođe izrazila ljubav prema pilotu, ali je primetila da je veza povređuje.

Saznanje da Anagnostopulos stoji iza Karolinine smrti izazvalo je bes širom Grčke i Britanije.

Mnoštvo besnih ljudi uzvikivalo je "trune u zatvoru“ dok se on ove nedelje prvi put pojavio na sudu. Stigao je sa jakim obezbeđenjem noseći pancir, a sud je naložio da ga drže u ženskom zatvoru.

Muškarci se ponekad prebacuju u ženske zatvore u Grčkoj kada postoji verovatnoća da ih napadnu drugi zatvorenici, izveštava Tajms.

Advokat Anagnostopulosa Aleksandros Papaioanidis izjavio je da njegov klijent "nikada nije nameravao da se bilo šta od ovoga dogodi".

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.