GAĐANA BOLNICA U AVGANISTANU: Požar napravio OGROMNU štetu, uništene VAKCINE protiv korone i drugih BOLESTI!
Ilustracija, Foto: EPA/SAYED MUSTAFA

NAPAD

GAĐANA BOLNICA U AVGANISTANU: Požar napravio OGROMNU štetu, uništene VAKCINE protiv korone i drugih BOLESTI!

Portparol talibana Zabiulah Mudžahid negirao je odgovornost talibana za napad na bolnicu u toj istočnoj avganistanskoj provinciji

Objavljeno:

Avganistanski zvaničnici optužili su pobunjenike talibane da su gađali danas bolnicu u provinciji Kunar i izazvali požar koji je naneo veliku štetu i uništio vakcine protiv kovid-19 i drugih bolesti.

- Različite vrste vakcina, uključujući doze namenjene borbi protiv dečije paralize i kovid-19, uništene su u požaru - saopštio je zdravstveni zvaničnik provincije Kunar Aziz Safai, bez izveštaja o eventualnim žrtvama u ovom napadu, prenosi Rojters.

Portparol talibana Zabiulah Mudžahid negirao je odgovornost talibana za napad na bolnicu u toj istočnoj avganistanskoj provinciji.

Avganistan je do danas prijavio 4.366 preminulih zbog kovid-19 i 107.957 infekcija, a zdravstveni zvaničnici kažu da je stvarni broj slučajeva verovatno mnogo veći, ali da mnogi nisu potvrđeni zbog malog broja testiranja.

Na severu Avganistana, talibani su juče zauzeli Šir Kan Bandar, pogranični grad prema Tadžikistanu, odakle su proterali carinike i pripadnike avganistanskih bezbednosnih snaga.

Tadžikistanska granična služba saopštila je u utorak da je dala dozvolu za 134 avganistanska vojnika da se povuku u Tadžikistan iz Šir Kan Bandara, oko 50 kilometara od grada Kunduza.

Talibani su izveli poslednjih dana više napada na severu Avganistana, preuzevši desetine okruga od 1. maja, kada su američke i NATO trupe počele konačno povlačenje iz te ratom pogođene zemlje.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.