AKO SE NE VAKCINIŠETE, UGASIĆE VAM MOBILNI: OVA država otišla predaleko, uvela RIGIDNE MERE, uvodi se i ovaj ZAKON!
Planirano da se vakciniše 67 miliona stanovnika Pandžaba do kraja godine, Foto: Profimedia

ŠOK

AKO SE NE VAKCINIŠETE, UGASIĆE VAM MOBILNI: OVA država otišla predaleko, uvela RIGIDNE MERE, uvodi se i ovaj ZAKON!

Pakistanske telekom kompanije očekuju nalog pakistanske regulatorne agencije za prekid konekcije prema velikom broju SIM kartica

Objavljeno:

Pakistanske vlasti u borbi protiv korone otišli su korak dalje. Tako je vlast svojim građanima zapretila da će svima koji se ne vakcinišu da će im isključiti usluge mobilne telefonije.

U pakistanskoj pokrajini s najviše stanovnika Pandžab, održan sastanak zdravstvenih vlasti koji je vodio ministar zdravlja Jasmin Rašid a na kojem je zaključeno da se vakcinacija mora ubrzati.

Prvobitni plan države je bio da do kraja godine vakciniše većinu od 67 miliona stanovnika Pandžaba. Međutim, plan je propao i vlast uspeva da vakciniše samo 52.000 ljudi dnevno. Razlog za to bi mogao da bude u lošoj informisanosti Pakistanaca o važnosti vakcinisanja ili pak zabrinutost zbog mogućih nuspojava vakcina. Tako je vlast kako smo napisali na početku teksta vlast otišla korak dalje i zapretila da će svima koji se ne vakcinišu oduzeti mobilne telefone, odnosno da će im isključiti usluge mobilne telefonije. Većina Pakistanaca ima pristup internetu prvenstveno preko mobilnog jer ne poseduju laptopove ili kompjutere, što znači da će mnogi završiti u svojevrsnoj informacionoj izolaciji. Pakistanske telekom kompanije očekuju nalog pakistanske regulatorne agencije za prekid konekcije prema velikom broju SIM kartica, ali najavljuju kako neće preduzeti ništa dok se na nacionalnoj osnovi ne donese zakon koji će propisati isključivanje mobilnih usluga onima koji ne žele da se vakcinišu.

Bonus video:

00:21

ODBRANA LIČNIM ALARMOM

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.