KAKVA LEGENDA! Zaustavio tramvaj da bi spasio JADNU ŽIVOTINJU koja se zaglavila! Svaka čast! (VIDEO)
Vozač tramvaja spašava kornjaču, Foto: Printscreen/youtube

kapa dole, majstore!

KAKVA LEGENDA! Zaustavio tramvaj da bi spasio JADNU ŽIVOTINJU koja se zaglavila! Svaka čast! (VIDEO)

Ona se zaglavila i nije mogla proći kroz ogradu, koja deli prugu od parka

Objavljeno:

Serhat Topal, vozač tramvaja iz turskog Kocaelija, imao je sasvim uobičajen radni dan. No, promenio se, barem nakratko, kada je primetio nešto maleno na šinama. Ne, doduše, onima na kojima se on vozio, ali je životinja bila ugrožena zbog tramvaja koji bi svakog trenutka mogao doći iz drugog smera.

Zbog toga se Serhat nije ni minute dvoumio: zaustavio je tramvaj, izašao iz njega i otišao do kornjače. Ona se zaglavila i nije mogla proći kroz ogradu, koja deli prugu od parka. Uzeo ju je i na trenutak razmišljao što da napravi. Ogradu nije mogao preskočiti jer ima šiljke, a jasno je kako je nije mogao ostaviti. Zaključio je kako je najbolje da je ostavi s druge strane ograde.

Spustio ju je i pogurao u pravom smeru, prema zelenoj površini, dalje od pruge. Kornjača je shvatila što treba raditi, pa je krenula tamo.

Putnicima je Topal rekao šta je napravio i zbog kog je razloga zaustavio tramvaj, a oni su bili srećni zbog toga. Njegov je čin snimila i nadzorna kamera, tako da je postupak vozača oduševio celi svet.

- Sva živa bića su naši prijatelji i trebali bismo im pristupiti s ljubavlju. Svako bi ovo trebalo da smatra svojom dužnošću. Jednostavno sam izvršio svoju dužnost - rekao je za The Dodo.

(Espreso/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.