SIRIJCI RAZNELI VOJNU BAZU U IDLIBU: Turska odgovorila napadom! (FOTO/VIDEO)
Deo sa snimka, Foto: Printscreen/Twitter

GRANATIRANJE

SIRIJCI RAZNELI VOJNU BAZU U IDLIBU: Turska odgovorila napadom! (FOTO/VIDEO)

Kao rezultat granatiranja nije bilo izveštaja o žrtvama ili materijalnim gubicima, što je najverovatnije bio odgovor na vojnu podršku Turske militantima u Idlibu

Objavljeno:

Dana 16. juna, Sirijska arapska vojska (SAA) raznela je tursku vojnu bazu u južnom delu regiona Idliba.

Prema nekoliko izvora, uključujući Sirijsku opservatoriju za ljudska prava, nekoliko granata je sletelo u blizini baze koja se nalazi u gradu Sardža na planini al-Zavija.

Kao rezultat granatiranja nije bilo izveštaja o žrtvama ili materijalnim gubicima, što je najverovatnije bio odgovor na vojnu podršku Turske militantima u Idlibu.

Kao odgovor na granatiranje, turska vojska je napala položaje SAA u gradu Kafr Nabil u južnoj pokrajini Idlib. Nije bilo ljudskih gubitaka.

Prošle nedelje turska vojska granatirala je brojne gradove i sela u Idlibu i Hami pod kontrolom Damaska kao odgovor na seriju ruskih i sirijskih udara koji su ciljali položaje Hajat Tahrir al-Šama (HTS) i njegovih saveznika. U napadima je ubijeno najmanje devet militanata, uključujući portparola terorističke grupe.

SSP nije tolerisao podršku Turske HTS-u. Vojska je granatirala turske vojne objekte i gađala dva vozila protivtenkovskim raketama na navođenje.

Podrška Turske HTS-u i njenim saveznicima ugrožava prekid vatre u Idlibu. Uskoro može u regionu izbiti opasna vojna konfrontacija.

Bonus video:

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!
01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/South Front)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media