TAJNE PORUKE PUTINA I BAJDENA NA SASTANKU U ŽENEVI? Šta znače BOJE KRAVATA koje danas nose (FOTO)
Džo Bajden i Vladimir Putin, Foto: Profimedia

plavo vs crveno

TAJNE PORUKE PUTINA I BAJDENA NA SASTANKU U ŽENEVI? Šta znače BOJE KRAVATA koje danas nose (FOTO)

Njihov susret zakazan je u Ženevi u vili La Granž i ovo je njihov prvi susret otkako su obojica na predsedničkim funkcijama

Objavljeno:

Ceo svet iščekivao je današnji sastanak američkog i ruskog predsednika, Džoa Bajdena i Vladimira Putina.

Njihov susret zakazan je u Ženevi u vili La Granž i ovo je njihov prvi susret otkako su obojica na predsedničkim funkcijama.

Mnogi su ovaj samit okarakterisali kao istorijski, a započet je lagano, šalom koju je Putin razmenio sa Bajdenom. Očekuje se da će samit trajati oko pet sati posle čega će se oba predsednika obratiti medijima, ali na zasebnim konferencijama.

Džo Bajden i Vladimir Putin
foto: Profimedia

Dobro je poznato da političari prilikom svakog javnog pojavljivanja izuzetno vode računa o svakom detalju. Koliko im je bitna verbalna komunikacija i ono što će pred kamerama reći, jednako je važna i neverbalna komunikacija, gestikulacija, mimika, govor tela, kao i odabir garderobe.

Ono što prvo upada u oko kada pogledamo dvojicu lidera jesu njihove kravate. Dok se Bajden odlučio za kravatu plavkaste nijanse, izbor ruskog predsednika je pao na boje trule višnje.

Vladimir Putin, Džo Bajden
foto: Profimedia

Stručnjaci plavu boju vide kao sigurnu i boju sa kojom nema greške jer ljude asocira na more i nebo i deluje umirujuće. To je boja koja simbolizuje integritet, a za osobe koje je nose smatra se da su poštene, tihe i da deluju umirujuće po okolinu. Izgleda da je američki predsednik išao na sigurnu varijantu i nije hteo mnogo da eksperimentiše kada je izbor kravate u pitanju.

Džo Bajden
foto: Profimedia

S druge strane, boja Putinove kravate je nešto između rozikaste i crvene i stručnjaci će sigurno imati problem kada budu analizirali njegovo ponašanje i celokupan izgled.

E, sad, s crvenom bojom treba biti oprezan jer je dvosmislena. Analitičari neguju tezu da crvena predstavlja moć, strast, ali i hrabrost i opasnost. Mnogo toga zavisi i od same nijanse crvene. Tamniji tonovi utiču na izgradnju poverenja, dok se s druge strane svetliji crveni tonovi kravata povezuju s kreativnošću.

Prema novijim istraživanjima, ružičasta kravata simbolizuje solidarnost sa ženama.

Što se tiče purpurnih nijansi kravate, one su sada veoma popularne u poslovnom svetu jer su znak obilja i bogatstva. Igraju važnu ulogu prilikom ostavljanja prvog utiska koji je mnogo snažniji i jači kada detalj na muškarcu čini upravo kravata purpurne boje.

Vladimir Putin
foto: Profimedia

Očito da će psiholozi i analitičari imati pune ruke posla kada je analiza ova dva lidera u pitanju.

Ono što mi kao laici možemo da zaključimo jeste da ruski predsednik deluje prilično smireno. Možda je Bajdenova kravata krivac za to?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.