NEMCI U ČUDU! Stigao novi predlog koji se tiče RADNOG VREMENA i GODIŠNJIH ODMORA! Niko se ovome nije nadao
Nemačka, ilustracija, Foto: EPA/Filip Singer

FINANSIJSKE RUPE

NEMCI U ČUDU! Stigao novi predlog koji se tiče RADNOG VREMENA i GODIŠNJIH ODMORA! Niko se ovome nije nadao

Zbog korona-krize u državnoj blagajni su ogromne financijske rupe

Objavljeno:

Nemački ekonomski institut nastavlja predlagati 'kontroverzne' mere koje bi povećale rad u državi. Nakon što su poslali predlog da se pravo na penziju produži na 68 godina, sada smatraju kako se broj radnih sati treba povećati, a godišnji odmor smanjiti. - Zbog korona-krize u državnoj blagajni su ogromne finansijske rupe. Iz tog bi razloga trebalo uvesti duže radno vreme i skratiti godišnji odmor, govore istraživači, prenosi Fenix-magazin.de. Nakon provedenog istraživanja donesen je zaključak da bi nemački zaposleni ubuduće trebalo da rade 36 sati nedeljno, a ne 34. Osim toga, godišnji odmor trebalo bi se smanjiti za nedelju i po dana.

- Do sada su zaposleni u ovoj zemlji radili znatno manje od svojih kolega u Švedskoj i Švajcarskoj, odnosno u zemljama koje se često smatraju uzorima za tržište rada, stoji u zaključku Instituta. Dok u tim zemljama pravo na godišnji odmor iznosi 25 dana, nemački zaposleni mogu uzeti oko 31 dan.

- Možemo odgađati finansijska opterećenja od pandemije decenijama ili možemo iskoristiti potencijal koji imamo i smanjiti nerad. Da bismo se izborili s posledicama krize, svi moramo pružiti ruku i to odmah sada, komentarisao je direktor Instituta Michael Hüther.

(Espreso/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.