"ODLASKOM NETANJAHUA ZAVRŠAVA SE JEDAN OD NAJGORIH PERIODA", Palestinci jedva dočekali Netanjahuov kraj
Benjamin Netanjahu, Foto: EPA/ARIEL SCHALIT

svrgnut premijer

"ODLASKOM NETANJAHUA ZAVRŠAVA SE JEDAN OD NAJGORIH PERIODA", Palestinci jedva dočekali Netanjahuov kraj

Poznavaoci bliskoistočnih prilika potvrđuju da će palestinsko pitanje svakako zadavati brigu novoj Vladi Izraela

Objavljeno:

Palestinski premijer Muhamed Štajeh je danas ocenio da se svrgavanjem premijera Izraela Benjamina Netanjahua zatvara poglavlje jednog od "najgorih perioda" izraelsko - palestinskog sukoba.

"Odlazak izraelskog premijera posle 12 godina na vlasti označava kraj jednog od najgorih perioda u istoriji izraelsko - palestinskog sukoba", rekao je Štajeh uoči redovne nedeljne sednice vlade Palestinske uprave.

On je, međutim, dodao da nema iluzija o novoj vladi niti izgledima za napredak ka postizanju mirovnog sporazuma sa Palestincima.

"Mi ne vidimo da je ta nova vlada manje loša od prethodne i osuđujemo izjave novog premijera Naftalija Beneta kojima se podržavaju izraelska naselja", rekao je palestinski premijer misleći na naseljavanje okupirane Zapadne obale.

On je ocenio da nova vlada "nema budućnosti ako ne bude razmatrala budućnost palestinskog naroda i njihova legitimna prava".

Poznavaoci bliskoistočnih prilika potvrđuju da će palestinsko pitanje svakako zadavati brigu novoj Vladi Izraela, pa se očekuje da se njime ne bavi bar neko vreme.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.