OGLASILI SE KINEZI O OPTUŽBAMA AMERIKANACA DA IM SE DESIO NUKLEARNI INCIDENT: Okruženje je sasvim BEZBEDNO!
Ilustracija, Foto: Profimedia

REAKCIJA

OGLASILI SE KINEZI O OPTUŽBAMA AMERIKANACA DA IM SE DESIO NUKLEARNI INCIDENT: Okruženje je sasvim BEZBEDNO!

Postrojenje u Tajšanu ima dva reaktora

Objavljeno: 12:51h

Državna kineska kompanija "Dženeral nuklear pauer grupa" (CGN) je saopštila da aktivnosti u njenoj nuklearnoj elektrani na jugu Kine ispunjavaju bezbednosna pravila i da je okruženje bezbedno, neznatno uoči pojave medijskih izveštaja o mogućoj radiološkoj pretnji.

Kineska kompanija CGN je to saopštila juče, prenosi agencija Rojters.

CNN je danas preneo da američka vlada poslednjih sedam dana istražuje curenje u nuklearnoj elektrani CGN-a u kineskom okrugu Tajšan, nakon što je francuska kompanija "Framatom", koja je delimični vlasnik, upozorila na neposrednu radiološku pretnju.

"Dva reaktora su od početka komercijalnih operacija radila u skladu sa pravilima i propisima o nuklearnoj bezbednosti. Trenutno, redovni podaci o monitoringu pokazuju da stanica Tajšan i okolina ispunjavaju normalne parametre", objavio je CGN na svojoj veb stranici.

U izveštaju CNN-a se navodi da upozorenje uključuje i optužbu da je kineska uprava zadužena za bezbednost povećavala prihvatljive nivoe za otkrivanje radijacije, kako bi izbegla zatvaranje nuklearne elektrane u Tajšanu, u provinciji Guangdong.

Postrojenje u Tajšanu ima dva reaktora.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.