UMRO ČOVEK KOJI JE IMAO 38 ŽENA, 89-ORO DECE I 36 UNUČIĆA: Svi su živeli u ogromnoj kući sa 100 SOBA! (FOTO)
Čana je bio vođa hrišćanske sekte Chana Pawl koja ima oko dve hiljade pripadnika, Foto: Profimedia, Reuters Fabrizio Be

poligamija

UMRO ČOVEK KOJI JE IMAO 38 ŽENA, 89-ORO DECE I 36 UNUČIĆA: Svi su živeli u ogromnoj kući sa 100 SOBA! (FOTO)

Nejasno je i koliko je tačno velika Čanova porodica

Objavljeno:

U indijskoj državi Mizoram preminuo je 76-godišnji Ziona Čana, muškarac za kojeg se veruje da je bio na čelu najveće porodice na svetu. On je imao 38 žena, 89-ero dece i 36 unuka.

Vest je potvrdio mizoramski ministar Zoramtanga izrazivši saučešće mnogobrojnoj porodici, javlja BBC koji vest o njegovoj smrti prenosi pod naslovom da je 'preminuo vođa najveće porodice na svetu'.

Čana je bolovao od dijabetesa i visokog pritiska, a stanje mu se proteklih dana pogoršalo. Iz svog doma u selu Baktawgn Tlangunam hitno je prevezen u bolnicu, no umro je na putu do tamo.

Teško je sa sigurnošću reći je li baš on bio glava najveće svetske porodice, jer ima i drugih koji se "bore" za tu titulu. Nejasno je i koliko je tačno velika Čanova porodica, jedan izveštaj spominje 39 žena, 94 dece i 33 unuka, odnosno 181 osobu. No, bez obzira na to je li bio vlasnik svetskog rekorda, Čana je bio izuzetno zanimljiva osoba, a priča o njemu često je dospevala u svetske medije.

Njegova ogromna porodica živela je zajedno u zgradi na četiri sprata sa 100 prostorija, a Čanove supruge delile su sobe pored njegove privatne spavaće sobe. Kuća nazvana "Chuuar Than Run", u slobodnom prevodu Kuća nove generacije, postala je turistička atrakcija, a ljudi iz čitavog sveta dolazili su u selo da vide kako izgleda život neobične porodice.

Prvu suprugu, koja je bila tri godine starija od njega, upoznao je sa 17 godina, piše BBC.

Čana je bio vođa hrišćanske sekte Chana Pawl koja ima oko dve hiljade pripadnika, a svi žive u okolini njegove kuće. Sektu je osnovao Čanin deda 1942. godine. Jedno od ključnih pravila je da dozvoljava poligamiju, ali samo muškarcima.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.